KKTC'de Türkiye'nin Destegiyle E-Saglik Sistemine Geçis Için Ilk Toplanti Yapildi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) halkin saglik alaninda daha kolay, hizli ve kaliteli hizmet almasini hedefleyen e-Saglik ile ilgili e-Devlet Saglik Sistemi Projesi'nin baslangiç toplantisi yapildi.

Türkiye'nin Lefkosa Büyükelçiligi Kalkinma ve Ekonomik Isbirligi Ofisi'nden (KEI) yapilan yazili açiklamaya göre, Türkiye-KKTC 2021 Yili Iktisadi ve Mali Isbirligi Protokolü Anlasmasi uyarinca, ihale sürecinin tamamlanmasinin ardindan, KKTC e-Devlet Programi Saglik Bilgi Sistemi Projesi'nin baslangiç toplantisi ile e-Saglik'a geçis süreci takvime baglanarak baslamis oldu.

KEI Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan, KKTC e-Devlet Yürütme Kurulu Baskani, Bayindirlik ve Ulastirma Bakanligi Müstesari Suat Yeldener ile KKTC Saglik Bakanligi Müstesari Doç. Dr. Düriye Deren Oygar'in baskanliginda Sayistay binasinda gerçeklestirilen toplantida, Türkiye Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi ile TÜRKSAT görevlileri, e-Saglik projesinin hedef ve amaçlari ile projenin yol haritasi hakkinda sunum yapti ve katilimcilarin sorularini yanitladi.

KKTC e-Devlet Yürütme Kurulu Baskani Yeldener, Saglik Bilgi Sistemi ile ilgili ihalenin tamamlandigini ve projenin hayata geçirilmesi yönünde ilk toplantinin yapildigini belirterek, "Çok büyük, çok önemli bir proje. En kisa zamanda sonuçlanmasini dört gözle bekliyoruz." dedi.

KKTC Saglik Bakanligi Müstesari Doç. Dr. Düriye Deren Oygar, saglikta verinin önemli olduguna isaret ederek, projenin hayata geçmesiyle kazandiracaklarina vurgu yapti.

- "Kibris Türk halki, saglik alaninda daha kolay, hizli ve kaliteli hizmete geçecek"

KEI Ofisi Koordinatörü Cihan da Türkiye'nin, KKTC ve Kibris Türk halkinin her zaman yaninda oldugunu, her alanda her destegi sagladigini ifade ederek, e-Devlet projesinin yürütülen en önemli projelerden biri oldugunu söyledi.

KKTC'de e-Devlet çalismalarinda Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay'in talimatlari dogrultusunda, Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi ve TÜRKSAT ile çok önemli çalismalarin tamamlandigini aktaran Cihan, devam eden islerin de öngörülen zamandan daha hizli uygulamaya girecegine inandigini vurguladi.

Cihan, Türkiye'deki e-Devlet kapsaminda hizmetlerin KKTC'de de hayata geçirilmesine destek verdiklerini kaydederek, e-Saglik projesi hayata geçtiginde Kibris Türk halkinin saglik alaninda daha kolay, hizli ve kaliteli hizmete geçecegini söyledi.

Toplantida, projeye paydas kurumlarin temsilcileri de hazir bulundu.

Kaynak: AA