Orman Yangini Hizli Müdahaleyle Büyümeden Söndürüldü

Denizli’nin Honaz ilçesinde sarp ve kayalikli olan bölgedeki orman yangini, havadan ve karadan yapilan erken müdahale ile kontrol altina alindi. Vatandaslar mahalle havuzunu doldurarak helikopterin su almasini saglarken, çok sayida süpheli ihbari alan polis ekipleri çalisma baslatti.

Orman Yangini Hizli Müdahaleyle Büyümeden Söndürüldü


Denizli’nin Honaz ilçesi Kayapinar Mevki olarak bilinen noktada henüz belirlenmeyen nedenden dolayi dumanlar yükselmeye basladi.

Sarp ve kayalikli olan bölgedeki duman yerini alevlere birakirken, vatandaslar durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine bölgeye çok sayida ekip sevk edildi. Ekipler arazinin engebeli olmasindan dolayi ulasmakta güçlük çekerken, havadan helikopterle ilk müdahale gerçeklestirildi.

O sirada mahalle sakinleri havuzu su ile doldurarak helikoptere destekte bulunurken, su tanklarini alan çiftçiler araziye dogru ilerlemeye basladi.

Erken müdahale sayesinde ekiplerin ve vatandaslarin müdahale ettigi yangin, kisa süre sonra kontrol altina alindi. Bölge halkinin yangina müdahale etmek için gittigi yollarda zaman zaman trafik durma noktasina geldi. Sogutma çalismalari ekipler ve vatandaslar tarafindan hiz kesmeden gerçeklestiriliyor.

Öte yandan, yanginin basladigi sirada çok sayida ihbar alan polis ekipler, yangini çikardigi düsünülen süphelilerin için bölgede arama çalismasi baslatti.
Kaynak: İHA