Duhok'ta 2 Çocugun Öldügü Siginmaci Kampindaki Patlamada PKK'dan Süpheleniliyor

Irak'in Duhok kentindeki bir siginmaci kampinda yasanan patlamada 2 çocuk hayatini kaybederken, yetkililer terör örgütü PKK'dan süphelenildigini duyurdu.

Erbil merkezli "Kurdistan 24" yayin kurulusunda yer alan habere göre, Duhok'un Zaho ilçesindeki Kadiya Kampi'nda dün gece yasanan patlama sonucu 2 çocuk hayatini kaybetti, 3 kisi yaralandi.

Zaho Asayis Müdürü Sivan Sindi, konuya iliskin yaptigi açiklamada, patlamanin bombali bir tuzakla gerçeklestirildigini ve PKK tarafindan yapilmis olmasindan süphelendiklerini belirtti.

Patlayicinin bir güvenlik yetkilisinin evinin yakinlarinda infilak ettigine dikkati çeken Sindi, söz konusu yetkilinin daha önce PKK tarafindan tehdit edildigini hatirlatti.

PKK, Irak hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasinda 9 Ekim 2020'de imzalanan ve Sincar'daki PKK varligini sonlandirmasi öngörülen anlasma sonrasi IKBY'deki terör eylemlerini artirdi.

Sincar Anlasmasi'ndan rahatsiz olan PKK'nin, isgal ettigi bölgelerde olusturdugu istikrarsizligi terör eylemleriyle Irak'in kuzeyine yaymaya ve dikkatleri Sincar'dan uzaklastirmaya çalistigi gözlemleniyor.

IKBY'de yüzlerce köyü isgali altinda tuttugu, barisçil protestolari siddete tesvik ettigi ve diplomatik misyonlari hedef aldigi belirtilen PKK'nin, Sincar Anlasmasi sonrasi Pesmerge, polis, memur ve sivillere yönelik artan saldirilari dikkati çekiyor.

Kaynak: AA