Diyarbakir'da YKS'de Ilk Bine Giren Ögrenciler Ödüllendirildi

Vali Münir Karaloglu: 'Insallah önümüzdeki dönemde hem egitimin fiziki alt yapisini iyilestirme hem de egitimin kalitesini artirma noktasinda çalismalarimiz devam edecek'.

Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'nda (YKS) ilk bine giren 17 ögrenciyi yarim altin ve çesitli hediyelerle ödüllendirdi.

Vali Karaloglu, 2020-2021 egitim ögretim yilinda YKS'ye girip basarili olan ögrencileri Valilik makaminda agirladi.

Ögrencilerin emeklerinin karsiligini aldigini söyleyen Karaloglu, Diyarbakir'in önemli bir medeniyet merkezi ve tarihin her döneminde insanliga isik olmus bir sehir oldugunu söyledi.

Sehri tarihteki güçlü konumuna getirmenin ancak genç nesilleri iyi yetistirmekten geçtigini ifade eden Karaloglu, söyle dedi:

"Üniversite sinavinda ilk 1000'de 17 ögrencimizin olmasi önemli. Bu yeterli mi, degil. Insallah önümüzdeki dönemde hem egitimin fiziki alt yapisini iyilestirme hem de egitimin kalitesini artirma noktasinda çalismalarimiz devam edecek. 2021-2022 yillarinda Diyarbakir'da TOKI üzerinden projelerle çok ciddi bir fiziki egitim alt yapisi noktasinda atagimiz var. Ilk 1000'de Diyarbakir'dan 17 çocugumuzun olmasini önemsiyoruz. Ama bunu yeterli bulmuyoruz. Insallah önümüzdeki senelerde bu sayiyi daha yukari çekme noktasinda da gayretimiz olacak."

Diyarbakir'da özel okul sektörünün de önemli manada gelistigini dile getiren Karaloglu, onlarin da sayisinin artirilmasi arzusunda olduklarini belirtti.

Diyarbakir'da egitim seferberligi içerisinde olduklarini belirten Karaloglu, su degerlendirmede bulundu:

"Özellikle çocuk ve gençler konusunda çok önemli faaliyetlerimiz var. 1. siniftan 8. sinifa kadar çocuklarimiza okul disi zamanlarinda destek verebilmek için bilgi evlerimiz var. Su anda sayilarini artiriyoruz. Merkez disindaki ilçelerde de yeni bilgi evleri insallah bu sene devreye girecek. Çocuklarimiz orada sadece ders degil kültür, sanat, sporda da eglenerek ögrenme noktasinda destek veriyoruz. Üniversiteye hazirlik noktasinda çocuklarimiza destek verebilmek için Akademi Liselerimizin bu sene sayilarini artiriyoruz."

Ögrencilerle sohbet eden Karaloglu, onlara yarim altin ve çesitli hediye verdi.

Kaynak: AA