Cumhurbaskani Basdanismani Turgut Aslan Demirci'de Konustu Açiklamasi

'Demirci halki, milli mücadelede sadece kendi kurtulusunu saglamakla kalmamis, ülkenin kurtulus mücadelesinde ilk mesaleyi yakan bölgelerimizden olmustur'.

Cumhurbaskani Basdanismani ve 15 Temmuz Gazisi Turgut Aslan, "Demirci halki, milli mücadelede sadece kendi kurtulusunu saglamakla kalmamis, ülkenin kurtulus mücadelesinde ilk mesaleyi yakan bölgelerimizden olmustur." dedi.

Aslan, Manisa'nin Demirci ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ilk olarak kamp malzemesi üretimi yapan firmayi ziyaret eden Aslan, Halk Egitimi Merkezi Müdürlügünde kursiyerlerin yaptigi kil çadiri sergisini gezdi. Burada kagit rölyef, ebru, resim ve minyatür hali stantlarini ziyaret eden Aslan, çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Cumhurbaskani Basdanismani Turgut Aslan'in ziyaretlerine Demirci Kaymakami Adem Kaya ve Belediye Baskani Selami Selçuk da eslik etti.

Daha sonra Demirci Akincilari Derneginde üye olan Aslan, "Bende Artik Bir Demirci Akincisiyim." dedi.

30 Agustos Zafer Bayrami programina da katilan Aslan, Demirci gibi tarihe mal olmus kahraman bir ilçenin kurtulus günü kutlamalarina davet edilmesinden dolayi onur duydugunu söyledi.

Kaymakam Ibrahim Ethem Akinci ve silah arkadaslarinin, Demirci Akincilarinin amansiz mücadeleler verdigi topraklarda oldugunu aktaran Aslan, sunlari kaydetti:

"Demirci halki, milli mücadelede sadece kendi kurtulusunu saglamakla kalmamis, ülkenin kurtulus mücadelesinde ilk mesaleyi yakan bölgelerimizden olmustur. Bizler de 15 Temmuz 2016'da meydana gelen hain kalkismada, tereddütsüz, canimizi ortaya koyarak, atalarimizin emanetini korumak için üzerimize düseni yapmaya çalistik. Ikinci Kurtulus Savasi'miz olarak adlandirilan mücadeleyi, halkimizin da direnisi ve destegiyle çok sükür yine kazanmayi bildik. Ne pahasina olursa olsun, tüm hainlere ve düsmanlara, vatanimiz ugruna ne yapabilecegimizi, dün de bugün de gösterdik."

Konusmalarin ardindan Demirci Kaymakami Kaya, Aslan'a çiçek ve el dokuma demirci halisi, Belediye Baskani Selçuk ise kiliç ve ayyildiz motifli ahsap oyma tablo hediye etti.

Kaynak: AA