Büyüksehir'le Yaylalara Ulasim Artik Daha Kolay

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, yayla turizmine katkida bulunmak için son olarak 4 mahallede baslattigi yenileme çalismasi kapsaminda Hendek’in dogal cennetleri Çigdem ve Dirimdirim Yaylasi’na giden iki farkli mahalledeki 8 kilometrelik yol agini asfaltladi.

Büyüksehir'le Yaylalara Ulasim Artik Daha Kolay
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, kentin dört bir yaninda yenileme çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Bu kapsamda Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Dairesi Baskanligi (Yol Bak) ekiplerince Hendek’in kirsal bölgelerinde baslatilan asfaltlama islemlerinde önemli bir asamaya gelindi. Ilçede Dirimdirim ve Çigdem Yaylasi’na ulasimi saglayan, Yeniyayla, Kurtulus, Göksu ve Bakacak Mahallelerini kapsayan 18 kilometrelik ulasim aginin yüzde 50’si asfaltlandi. Dolgu, düzenleme ve genisletme çalismalarinin tamamlandigi Yeniyayla ve Kurtulus Mahallesi’nin yollarina asfalt serimi bitti. Yayla turizmine de önemli bir katki saglayacak bu çalisma sayesinde, Türkiye’nin dört bir yanindan bölgeye gelen vatandaslar konforlu bir yolculuk yapacak. Çalismanin son bölümü olan Göksu ve Bakacak etabinda islemler basladi.

Yenileme bittiginde 4 mahallede 18 kilometrelik yol agina toplamda 20 bin tondan fazla asfalt serilmis olacak.

Yol Bak’tan yapilan açiklamada, “Sakarya Büyüksehir Belediyesi olarak, dogal cennetimiz olarak ifade ettigimiz güzide yaylalarimiza ulasimin rahat hale getirilmesi için araliksiz çalisiyoruz. Bu kapsamda yenilemeye basladigimiz Kurtulus, Yeniyayla Mahalleleri’nde asfalt tamamlandi. Göksu Mahallesi’nde de çalismalara hizli bir sekilde basladik. Çigdem ve Dirimdirim Yaylasi’na ulasimi saglayan yollarimizin Göksu Mahallesi etabini da süratla bitirmeyi planliyoruz. Çalisma bittiginde 18 kilometrelik, 4 mahalleyi kapsayan yol agini asfaltla bulusturmus olacagiz. Büyüksehir’le ulasim artik daha kolay, gayretle çalismaya devam ediyoruz” denildi.
Kaynak: İHA