Arap Koalisyonu, Abha Havalimani'na Yönelik Saldirilar Için Kullanilan IHA Firlatma Sistemini Imha Etti

Yemen’de Suudi Arabistan öncülügündeki Arap koalisyonu güçleri, Husilerin Abha Havalimani’na yönelik saldirilar için kullandigi insansiz hava araci firlatma sistemini imha etti.

Arap Koalisyonu, Abha Havalimani'na Yönelik Saldirilar Için Kullanilan IHA Firlatma Sistemini Imha Etti


Yemen’de Suudi Arabistan öncülügündeki Arap koalisyonu güçleri tarafindan yapilan açiklamada, Husilerin Abha Havalimani’na saldirmak için kullandigi insansiz hava araci firlatma sisteminin imha edildigi aktarildi.

Arap koalisyonu, IHA firlatma sistemine düzenledigi hava saldirisina ait görüntüleri yayinlayarak, "Operasyon, bu sabah Uluslararasi Havalimani’nda sivil yolculari hedef almaya çalisan iki insansiz hava aracinin firlatma sahasinin dikkatli bir istihbarat izlemesinin ardindan gerçeklestirildi" dedi.



Koalisyon güçleri bu sabah yaptigi açiklamada ise, Husilerin Suudi Arabistan’in güneyindeki Abha Uluslararasi Havalimani’na gönderdigi bubi tuzakli bir insansiz hava aracinin Suudi Arabistan savunma sistemi tarafindan düsürüldügünü belirtmisti.

Koalisyon güçleri, IHA’nin imha edildigi sirada etrafa saçilan sarapneller nedeniyle 8 kisinin yaralandigini, bir uçakta hasar meydana geldigini belirtmis, bu saldirinin Husilerin Abha Uluslararasi Havalimani’na son 24 saat içinde düzenledigi ikinci saldirinin oldugunu ifade etmisti.

Öte yandan uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen’de Husiler, Eylül 2014’ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.
Kaynak: İHA