AB'de Yetiskinlerin Yüzde 70'I Asilandi

AB Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen: 'Yeni bir enfeksiyon dalgasinin ve yeni varyantlarin önlenmesi için çok daha fazla Avrupali'nin hizla asilanmasi gerekiyor'.

Avrupa Birligi (AB) Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen, AB'deki yetiskin nüfusun yüzde 70'inin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi tam olarak asilandigini bildirdi.

Von der Leyen, sosyal medya hesabindan, Kovid-19 salginiyla mücadele ve asilamalardaki son durum hakkinda paylasimda bulundu.

AB'de asilama sürecinde önemli bir asama kaydedildigine isaret eden Von der Leyen, "AB'de yetiskin nüfusun yüzde 70'i tam olarak asilanmis durumda bulunuyor. Su anda 250 milyondan fazla kisi bagisiklik kazandi." ifadelerini kullandi.

Von der Leyen, salginin henüz sona ermedigini, tedbirli davranilmasi gerektigini belirtti.

Imkani olan herkesi asi olmaya çagiran Von der Leyen,"Yeni bir enfeksiyon dalgasinin ve yeni varyantlarin önlenmesi için çok daha fazla Avrupali'nin hizla asilanmasi gerekiyor." degerlendirmesinde bulundu.

AB yönetimi, üye ülkelerdeki yetiskinlerin yüzde 70'inin yaz sonuna kadar asilanmasi hedefini belirlemisti.

Avrupa Ilaç Ajansi (EMA), su ana kadar AB ülkelerinde Pfizer/Biontech, Moderna, AstraZeneca ve Johnson&Johnson firmalarinca üretilen asilarin kullanimina izin veriyor.

Kaynak: AA