TVHB Açiklamasi 'Aziz Milletimiz Anadolu'yu Ilelebet Bir Türk Yurdu Olarak Tescil Etmistir'

Türk Veteriner Hekimleri Birligi (TVHB) tarafindan "30 Agustos Zafer Bayrami" dolayisiyla mesaj yayimlanan mesajda, “Aziz milletimiz ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek çiktigi yolda asla tutsak yasamayacagini bütün dünyaya duyurarak son sözünü söylemis ve Anadolu’yu ilelebet bir Türk yurdu olarak tescil etmistir” ifadelerine yer verildi.

TVHB 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yil dönümü dolayisiyla yazili bir metin yayimladi. Mesajda, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin Türk milleti için kesin bir zafer ve Anadolu’nun Türk yurdu olarak tescil edildigi tarih olarak belirtilerek sunlar kaydedildi:

“Türk milletinin hürriyet ve istiklalini yok etmeye çalisan düsman unsurlarina karsi, Dumlupinar’da kazandigi tarihi zaferin 99.yildönümüne ulasmanin coskusunu bir kez daha yasiyoruz.

Sakarya’dan Kocatepe’ye kadar uzanan bu büyük mücadele Dumlupinar’da saha kalkmis ve Baskomutanlik Meydan Muharebesiyle Türk milletinin kudretini açikça ispat etmistir. Türk kurtulus mücadelesi, bir milletin var olma ve yasama arzusunun gönüllerde yükseldigi bir mesale olmus ve kutlu bir dönem olarak tarihteki ayricalikli yerini almistir.

Türk Ordusunun 26 Agustos 1922 sabahi isgal kuvvetlerine yönelik baslattigi büyük taarruz Türk milletinin kararliliginin, mücadele azminin ve hür yasama iradesinin açik bir kanitidir. Bu zaferle aziz milletimiz ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek çiktigi yolda asla tutsak yasamayacagini bütün dünyaya duyurarak son sözünü söylemis ve Anadolu’yu ilelebet bir Türk yurdu olarak tescil etmistir.

Bu duygu ve düsüncelerle Türk Milleti’nin sanli istiklal mücadelesini zaferle taçlandiran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlügü için canlarini feda eden tüm sehitlerimizi saygi, minnet ve rahmetle aniyoruz. Tarihimizin en sanli zaferinden biri olan ve 30 Agustos 1922’de kazanilan, Baskomutanlik Meydan Muharebesi’nin 99. yil dönümünü gururla ve coskuyla kutluyoruz.”
Kaynak: İHA