Terme'de 30 Agustos Zafer Bayrami Töreni

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99’uncu yildönümü dolayisiyla Terme Atatürk Aniti’nda tören düzenlendi.

Terme'de 30 Agustos Zafer Bayrami Töreni
30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari kapsaminda, Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli Irade Meydani’nda tören düzenlendi.

Saat 09.30’da Kaymakamlik makaminda baslayan program, Kaymakam Kübra Baka ve Belediye Baskani Ali Kiliç’in Atatürk Aniti’na çelenk sunmasiyla devam etti. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan, Per. Atgm. Ayhan Öner günün anlam ve önemini belirten konusmasinda su ifadelere yer verdi:

“Bugün tarih sahnesinde var oldugundan beri bagimsizligiyla tüm dünyaya örnek olmus, mazisi kahramanliklarla dolu, yüce Türk ulusunun ve onun baskomutani Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde el ele, omuz omuza vererek kazandigi destansi bir zaferin 99. yildönümünü kutluyoruz. Ulu önder Atatürk, muzaffer Türk ulusunu onurlu bir sekilde dünya milletleri arasinda yasamasini saglayan modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmus ve çagdas medeniyetler seviyesine ulasmasini saglayacak olan aydinlik yolu açmistir. Canlari pahasina bizlere bu cennet vatani hediye eden basta ebedi baskomutan Mustafa Kemal Atatürk, aziz sehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi saygiyla aniyorum. 30 Agustos bütün ulusumuza kutlu olsun.”

Törene, Terme Kaymakami Kübra Baka Kiliç, Belediye Baskani Ali Kiliç, Cumhuriyet Bassavcisi Seçkin Sahan, Askerlik Subesi Baskani Per. Atgm. Ayhan Öner ve diger protokol üyeleri katildi.

Kaynak: İHA