Nazar için hangi dua okunur? Nazar Duası Okunuşu Arapça ve Türkçe Nazar Duası

Göz değmelerinden ve kötülüklerden korunmak için okunacak bazı dualar vardır. Özellikle yeni doğan bebekler için okunan bu nazar duaları çeşitli belalardan uzak durmaya yardım eder. Peki, nazar için hangi dua okunur? Nazar Duası Okunuşu Arapça ve Türkçe Nazar Duası

Nazar için hangi dua okunur? Nazar Duası Okunuşu Arapça ve Türkçe Nazar Duası
Göz değmelerinden ve kötülüklerden korunmak nazar duası okunur. Özellikle yeni doğan bebeklerin sıklıkla göze gelmesi sebebiyle nazar duası okunması son derece önemlidir. Hadis kaynaklarında yer alan bilgiler doğrultusunda, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) torunlarını nazar ve kötülüklerden korumak için nazar duası okumuştur. Bu nedenle nazardan korunmak için nazara karşı okunacak duaların bilinmesi son derece önemlidir. Peki, Nazardan korunmak için hangi dua okunur?

Nazardan korunmak için hangi dualar okunur?

 

Nazarın önemi ve nasıl olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, bazı kişilerin bakışlarıyla nazar değdirdiği dinen kabul edilmektedir. Kur’an-ı Kerim’de, "İnkâr edenler Kur’an’ı dinlediklerinde, neredeyse seni gözleriyle yıkıp devireceklerdi." (Kalem, 68/51-52) ayeti nazara işaret eder. Bu durumda ‘nazardan nasıl korunulur?’ sorusunu soran Müslümanlara Hz. Muhammed nazara karşı okunacak duaların varlığından bahsetmiştir.

Nazardan nasıl korunulur?


Nazarın sebebinin ve nasıl olduğunun bilinmemesi beraberinde bazı insanların gözleriyle kötülüğü çağırdığına inanılır. Dinin içerisinde de olumsuz etkilere sahip bakışlardan bahsedilmesi nazarın varlığını kanıtlar. Bu olumsuz etkilerden korunmak içinse nazardan korunmak için okunacak duaların bilinmesi gerekmektedir. Peki, nazardan nasıl korunulur?

Kur’an-ı Kerim’de, "İnkâr edenler Kur'an'ı dinlediklerinde, neredeyse seni gözleriyle yıkıp devireceklerdi." (Kalem, 68/51-52) buyurulmaktadır.

Hz. Peygamber (s.a.s.), "Göz değmesi (nazar) haktır." (Buhârî, Tıb, 36) buyurmuş; yüzünde sarılık gördüğü biri için; "Bunun için dua edin, çünkü kendisinde nazar var." (Buhârî, Tıb, 35) demiştir.

Bu sebeple nazardan korunmak için nazara karşı okunacak dualar okunmalıdur.

Nazara Karşı Felak ve Nas Suresi Nasıl Okunur?


Resûlullah Hz. Muhammed (s.a.s.) nazar değmesine karşı Muavvizeteyn (Felâk ve Nâs) sûrelerini okuduğunu; ashabına da bunları okumalarını tavsiye ettiği rivayet edilir. (Tirmizî, Tıb, 16; İbn Mâce, Tıb, 32)

Felak Suresinin Okunuşu Nasıldır?


Hz. Muhammed (s.a.v) nazardan korunmak için Felak suresinin okunması gerektiğini söylemiştir. Peki, Felak suresinin okunuşu nasıldır?

Nazar için hangi dua okunur? Nazar Duası Okunuşu Arapça ve Türkçe Nazar Duası


Felak Suresinin Okunuşu


Bismillâhirrahmânirrahîm

1. Kul eûzü bi-rabbi’l-felak

2. Minşerri ma halak

3. Ve min şerri ğasikın iza vekab

4. Ve min şerrinneffasati fiyl'ukad

5. Ve min şerri hasidin iza hased

Felak Suresi Anlamı Nedir?


Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
De ki: "Sığınırım o sabahın Rabbine,
Yarattığı şeylerin şerrinden,
Karanlığı çöküp bastırdığında bir gecenin şerrinden,
Kuran-ı Kerim’de yer alan bilgilere göre Felak Suresinin anlamı bu şekildedir.

Nas Suresinin Okunuşu Nasıldır?

 
Nazara karşı okunabilecek olan bir diğer sure de Nas Suresidir. İşte Müslümanların nazardan korunmak için okuyabileceği Nas Suresinin okunuşu;

Bismillâhirrahmânirrahîm

1. Kul e'ûzü birabbinnâs

2- Melikinnâs

3- İlâhinnâs

4- Min şerrilvesvâsilhannâs

5- Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi

6- Minelcinneti vennâs.

Nas Suresi Türkçe Anlamı Nedir?


Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine,
İnsanların hükümdarına,
İnsanların ilahına,
O sinsi vesvesecinin şerrinden.
O ki, insanların göğüslerine vesveseler fısıldar.
Gerek cinlerden, gerek insanlardan.

Ayetel Kürsi'nin Okunuşu Nasıldır?


Nazara karşı okunabilecek olan bir diğer sure ise Ayetel Kürsi’dir. Pek çok kötülüğe karşı okunabilecek olan Ayetel Kürsi’nin nazara karşı da okunabileceği belirtilmiştir.

Bismillahirrahmânirrahim

"Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih, ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm, velâ yü-hîtûne bi'şey'in min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.

Ayetel Kürsi'nin Anlamı Nedir?


Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

Allah'dan başka hiç bir ilah yoktur. O, daima yaşayan, daima duran,

bütün varlıkları ayakta tutandır. O'nu ne gaflet basar, ne de uyku.

Göklerdeki ve yerdeki herşey O'nundur. O'nun izni olmadan huzurunda şefaat etmek kimin haddine! Onları önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir.

Onlar ise, O'nun dilediği kadarından başka ilminden hiçbir şey kavrayamazlar.

O'nun hükümdarlığı, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Her ikisini görüp gözetmek,

ona bir ağırlık da vermez. O, çok yüce, çok büyüktür.

Nazar için hangi dua okunur? Nazar Duası Okunuşu Arapça ve Türkçe Nazar Duası

Nazar duası Hz. Muhammed ve İslam alimleri tarafından bu şekilde açıklanmıştır. Nazardan korunmak için Felak ve Nas surelerini okuyabilirsiniz.