Mardin Sivil Toplum Kuruluslari Platformu'ndan Yabanci Düsmanligi Uyarisi

Mardin Sivil Toplum Kuruluslari Platformu dönem sözcüsü Mehmet Timuragaoglu, Türkiye'de Suriyeli ve Afganlar üzerinden yabanci düsmanliginin kiskirtildigini söyledi.



Kentteki bir otelde, 55 dernek, vakif, sendika ve cemiyet temsilcilerinin katilimi ile düzenlenen toplantida basin açiklamasi yapan Mehmet Timuragaoglu, ülkedeki bazi kesimlerin söylemleri ile Suriyeli ve Afganlilara yönelik nefret söylemi yayildigini kaydetti.

Toplumu birbirine düsmanlastiran politikalara alet olunmamasi gerektigini vurgulayan Timuragaoglu, "Avrupa’da yükselen Islamofobi, yabanci düsmanligi ve nefret söylemi ile Türklere, Araplara, Kürtlere, Latin Amerikalilara, Zencilere, Hintlilere ve Afganlilara karsi saldirgan bir politika izliyorlar. Ayni hastalikli zihnin ülkemizde de hortlamasi kabul edilemez." dedi.

- "Irkçilik, nefret ve siddet, göç dahil hiçbir sorunun çözümü degildir"

Timuragaoglu, savastan kaçarak Türkiye'ye siginan bütün mazlumlarin canlari, evlatlari ve namuslari ile kendilerine bir emanet oldugunu dile getirdi.

Bu emanete sahip çikmanin inançlari ve evrensel hukuk ilkeleri geregi kendileri için bir mesuliyet oldugunu aktaran Timuragaoglu, söyle devam etti:

"Irkçilik, nefret ve siddet, göç dahil hiçbir sorunun çözümü degildir. Afganistan ve Suriye'den gelen kitlesel insan göçlerinin kaynagi, bu ülkelerde yasayan halklar degildir. Yillardir bu ülkeleri yikmak ve yagmalamak için çikartilan savaslardan, siddetten ve yikimdan canlarini kurtarmak için insanlar, ülkemize siginmakta, Ege ve Akdeniz'in sularinda bogulmaktadir. Bu bir insanlik testidir, maalesef Bati ve baticilar bu testte sinifta kalmaktadir. Islam cografyasinda bir merkez ülke haline gelen ülkemizin, bu agir sinavi yüzünün akiyla geçmesi halinde bir çok sorunu asabilecegiz insallah."

Kaynak: AA