ASTOP Asi Kampanyasina Destek Veriyor

Agri’nin en önemli sivil toplum hareketi olan Agri Sivil Toplum Platformu, Saglik Bakanliginin günlük olarak yayinladigi asi haritasinda ilin mavi kategoriye yükselebilmesi için sürdürülen çalismalara destek verdigini açikladi.

ASTOP Asi Kampanyasina Destek Veriyor


Platformdan yapilan açiklamada “Pandemi sürecinin esnaf, ögrenci, turizm gibi bir çok sektöre verdigi zarar ortadadir. Özellikle ilimizde bes yüzün üzerinde kisi pandemi sürecinde hayatini kaybetti. Ortada milyonlarca kisinin asi oldugu bir durum söz konusu iken, asi olmamak gibi bir durumu desteklemek ve asi karsitligi dogru bir davranis olmaz. Ülkemizin batisinda yer alan birçok ilde asilama oranlari Türkiye ortalamasinin üzerinde iken, özellikle ilimizdeki hemsehrilerimizin de ayni bilinçle hareket ederek ilimizdeki toplumsal bagisikliga destek vermeleri gerekiyor. Bu sebeple bizler ilimizdeki asi kampanyalarini kosulsuz ve amasiz olarak destekliyoruz. Agrili hemsehrilerimizin destegi ile Agri ilini mavi kategoriye yükseltmek istiyoruz. Toplumsal bagisikligimiz ne kadar artar ise ölüm vakalarimizda o oranda düsecektir. “denildi.

Yapilan açiklama sonrasinda, platform bilesenlerinden bazi STK üyeleri, Il Saglik Müdürü Coskun Daharli tarafindan asilandi.
Kaynak: İHA