Antik Kent Dülük'teki Kazi Çalismalari Devam Ediyor

Milattan önce 600 binli yillara tarihlenen, dünyanin en eski 25 yerlesim yerinden biri olarak gösterilen Dülük Antik Kenti'ndeki kazi çalismalari devam ediyor.

Sehitkamil Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Sehitkamil ilçesi Dülük Mahallesi'ndeki antik kentte Almanya Münster Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Engelbert Winter baskanliginda kazi çalismalari kesintisiz yürütülüyor.

Bu kapsamda Vali Davut Gül, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Gaziantep Il Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, antik kentteki kazi çalismalarini inceledi, çalismalar hakkinda Prof. Dr. Winter'den bilgi aldi.

Gül, burada yaptigi açiklamada, Kültür ve Turizm Bakanligi ve akademisyenlerin söz konusu bölgede tarihin gün yüzüne çikarilmasi noktasinda yillardir çalisma yürüttügünü belirtti.

Antik kentteki çalismalarin bir üst seviyeye çikarilmasi gerektigine dikkati çeken Gül, "Sehitkamil Belediyemiz bu isi destekleme karari aldi. Geçmiste de çok büyük destekleri oldu. Insallah kisa süre içerisinde yillardir yapilan çalismalarin artik gün yüzüne çiktigi, bunlarin bir bütün haline getirildigini görecegiz. Insallah önümüzdeki yil geldigimizde çok farkli bir Dülük Antik Kenti ile karsilasmis olacagiz." ifadesini kullandi.

Gül emegi ve katkisi olanlara tesekkür etti.

Belediye Baskani Fadiloglu ise Prof. Dr. Winter esliginde 14 yildir antik kentte çalismalar yürütüldügünü dile getirdi.

Kaynak ve güçlerin birlestirilerek çalismalarin hizlandirilacagini belirten Fadiloglu sunlari kaydetti:

"Bu yilki kazida bulunan dini bir yapinin ve ayni zamanda da bir demirci atölyesinin açildigini gördük. Buradan çikan buluntular, mevcut müzemize intikal ettiriliyor. Ama burada agirlikli olarak mimari yapilarimiz var. Su an üzerinde bulundugumuz Keber Tepe, Dülük Antik Kenti'nin asil yasam alani. Bu yerlesim alanindan adim adim devam ederek amacimiz kentin tüm unsurlarina ulasmak. Mitras Tapinagi ile yeniden harekete geçirerek Mitras Tapinagi'ndan baslayip bu alanda kamulastirmalarimizi tamamlayip olabilecek en iyi sartlarda, en idealini yakalayabilecek bir yürüyüs yolu yapmaya çalisacagiz."

Kaynak: AA