AK Parti'li Turan, Çanakkale'de Toplu Açilis Ve Temel Atma Töreninde Konustu Açiklamasi

'Siyasi kavga, muhalefet kavgasi bunlar bas taci. Polemik, tartisma tabii ki olacak ama esas derdimiz bizim ortak meselelerimizde bir araya gelmeyi basarmak olmali'

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, "Siyasi kavga, muhalefet kavgasi bunlar bas taci. Polemik, tartisma tabii ki olacak ama esas derdimiz bizim ortak meselelerimizde bir araya gelmeyi basarmak olmali." dedi.

Turan, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde kapali pazar yeri, çocuk bakimevi, sosyal konutlar, spor salonu ve yari olimpik yüzme havuzunun toplu açilis ve temel atma törenine katildi.

Törende katilimcilara hitap eden Turan, bir insanin, teröre karsi çiktiginda, Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi açildiginda, dogal gaz bulundugunda iktidar yanlisi olarak görünmeyecegini söyledi.

"Siyasi kavga, muhalefet kavgasi bunlar bas taci. Polemik, tartisma tabii ki olacak ama esas derdimiz bizim ortak meselelerimizde bir araya gelmeyi basarmak olmali." degerlendirmesinde bulunan Turan, Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girisimine degindi.

FETÖ'nün, AK Parti'ye, MHP'ye karsi degil tüm Türkiye'ye darbe girisiminde bulundugunu belirten Turan söyle devam etti:

"Bir insan, 'Bizim komsumuz PYD olsun' diyebilir mi? FETÖ ile ilgili meselelerde tüm Türkiye'de problem, sorun varken 'Tüm KHK’lileri geri alacagiz' diyebilir mi? Sen, olmaz ama iktidar degisse teröre karsi olmaktan, terörle mücadeleden vaz mi geçeceksin? Ne demek FETÖ'nün tüm iltisaklilarini geri alacagiz? Eksik varsa söylersin, kurum hatalari varsa, hukuksuzluk varsa dile getirirsin ama sorun yokmus gibi yargi sürecini göz ardi ederek, 'Terör iltisaklilarini tekrar devlete alacagim.' nasil diyebilirsin? Muhalefet ile ihanet arasinda çok ince bir çizgi kaldi. Muhalefet basimizin taci. Bizi kamçilayacak, alternatif olacak, zorlayacak ki daha çok çalisalim fakat temel meselelerde bir araya gelme derdimiz yok mu? Soruyorum, hangi meselelerde geldik ki? 'Mavi Vatan' dedik, yanimizda mi oldular? 'Dogu Akdeniz' dedik, yanimizda mi oldular? Suriye'de, Azerbaycan'da, KKTC'de yanimiz da mi oldular? O yüzden diyorum ki kim hangi partiye oy verirse versin bas taci, muhalefet bas taci ama bu ülkede kim is yapiyor, kim ülkesi için bedel ödüyor, kim ülkenin sinif atlamasi için tarihten gelen 30 Agustos'tan gelen emanetleri sirtlamak için çalisiyor, kim de yabanci yabanci uzantilar olan ülkelere destek oluyor bunlari görmenizi istiyorum."

- "Son 12 ayda 200 milyar dolarin üzerinde ihracatimiz var, ne IMF'si?"

Turan, Türkiye'nin büyümek zorunda oldugunu, ekonomisiyle, siyasetiyle, yatirimlariyla, her seyiyle Türkiye'yi büyütmek zorunda olduklarini anlatti.

"IMF'den borç aldiniz." diye kendilerini elestirenler olduguna deginen Turan, "IMF'den aktarilan SDR, tüm üye ülkelere, salgin sürecinden de kaynakli tahsis edilen para." ifadesini kullandi.

Bülent Turan, SDR tahsisinin borçlanmak veya kredi vermek olmadigini vurguladi.

Buna da çamur atanlar oldugunu dile getiren Turan sunlari kaydetti:

"Bize 'IMF'siz Türkiye olmaz.' demislerdi. Bugün bizim son 12 ayda 200 milyar dolarin üzerinde ihracatimiz var, ne IMF'si? O yüzden konjonktürle sorunlara ragmen büyümeye devam edecegiz. Afganistan meselesi, Suriye meselesi tabii ki bunlar bizim sorun alanlarimiz ancak dünyanin adeta ulasim güzergahinin merkezindeyiz. Hepsini asariz, yeter ki bir araya gelelim. Yeter ki 84 milyon bir araya gelsin. Biz daha düne kadar kibrit kutusu üzerinde 'Türk mali' yazar diye sevinirdik. Simdi IHA'larda, SIHA'larda, füzelerde 'Türk mali' yaziyor. Daha dün AKINCI TIHA envantere girdi. Biz milli savunma diye bir sanayi mi bilirdik? Çok azdi. Yaptigimiz isler belliydi. Simdi Türkiye, 'Dünyada ne varsa bende de o olsun.' diye israrla iddiasini ortaya koyuyor. Yüz yillik planlari bozmaya basladik. Türkiye'miz artik zincirleri kiran bir ülke, büyüyen bir ülke. Bu aziz milletin emaneti üzerimizde. Bu emaneti yerine getirecegiz. Bu millet her seyin en iyisine layik."

Törene Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, Il Genel Meclisi Baskani Nejat Önder, AK Parti Il Baskani Naim Makas, MHP Il Baskani Ali Tugrul Yildirim, Ezine Kaymakami Haci Arslan Uzan, Ezine Belediye Baskani Güray Yüksel, AK Parti Ezine Ilçe Baskani Mehmet Ünsal, belediye baskanlari, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayida davetli istirak etti.
Kaynak: AA