Ida Kasirgasi ABD'nin Güney Kiyilarina Ulasti

ABD'nin güney eyaleti Louisiana'yi etkisi altina alan Ida Kasirgasi, eyalette 300 bin aboneyi etkileyen elektrik kesintisine yol açarken, eyaletin kiyi bölgelerinden 1500'den fazla kisi iç kesimlere ve siginaklara tahliye edildi.

Saatteki hizi 241 kilometreye (150 mil) ulasan Ida Kasirgasi, yerel saatle 12.30 civarinda Louisiana'nin Grand Adasi'na ulasti.

Kisa süre sonra basta New Orleans olmak üzere eyaletin güney sehirlerine ulasan kasirga, elektrik kesintilerine neden oldu.

ABD'de elektrik kesintilerini takip eden PowerOutage.us sitesi, 100 binden fazlasinin son bir saat içinde olmak üzere Louisiana'da 300 binden fazla abonenin elektriklerinin kesik oldugunu kaydetti.

Diger taraftan Louisiana Valisi John Bel Edwards, katildigi bir televizyon programinda, kiyi bölgelerinden 1542 kisinin, iç kesimlere ve siginaklara tahliye edildigini, ancak bu sayinin artabilecegini aktardi.

Ida Kasirgasi, ABD Ulusal Hava ve Meteoroloji Hizmetleri tarafindan, 4 kategorisinde "son derece tehlikeli büyük kasirga" olarak nitelendirildi.

Louisiana ve Mississippi eyaleti için sel ve taskin uyarisinda bulunan kurum, kasirganin, Louisiana'nin güneydogu kiyilarinca ilerleyecegini ve bölgede yikici rüzgarlarla siddetli yagisa neden olabilecegini duyurdu.

Kaynak: AA