Kocaeli'de '15. Sevgide Bulusalim' Etkinligi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan Alevi ve Bektasi derneklerinin katilimiyla bu yil 15'incisi düzenlenen "Sevgide Bulusalim" etkinligi gerçeklestirildi.

Sekapark'taki etkinlikte konusan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, bazen, bazi ortamlarda asurenin bir matem günü, hazreti Hüseyin ve yoldaslarinin sehit edilmesinin anildigi bir gün oldugunun hatirlatti.

Büyükakin, "Neyin sevgisinde bulusuyoruz?" denildigini ifade ederek, "Sevgi yoldur. Deyislerde, 'Hz. Ali'nin, Hüseyin'in yoluna basimiz feda.' deniyor. Aslinda sevgi onlarin yolu. Biz o yolda bulusuyoruz. Hz. Muhammed'in, Hz. Ali'nin, Hz. Hüseyin'in, Hz. Hasan'in yolunda, ehlibeytin yolunda bulusuyoruz." dedi.

"Anadolu topraklarinda biz sevgiyi yogurmusuz, mayalamisiz. Dünyaya buradan ruh vermisiz." diyen Büyükakin, söyle konustu:

"Yolumuz kardeslik yolu. Bu vesile ile olabildigince bir araya gelmek Hz. Hüseyin'in mücadelesini hatirlarken ne için var oldugumuzu hatirlamak için de bir araya geliyoruz. Hep birlikte insanlik için variz, hep birlikte Anadolu'yuz. Hep birlikte, bir arada oldugumuzda, çokluk içinde, birligi, vahdeti bulusturdugumuzda, ilahi asktan var oldugumuzu hatirladigimizda, Allahtan geldigimizi ve bir gün yine mutlaka ona dönecegimizi hatirladigimizda ve tüm insanlarin Allah'in nuruyla yaratildigini hatirladigimizda, o zaman can incitmenin, gönül incitmenin asil mesele oldugunu, bin kere hacca da varsa gönül incittiginde hiç bir kiymeti olmadigini, onun için söyler dururuz. Bu yol kutlu bir yol, bu yol insanligin bugün içinde bulundugu büyük sorunlarina nefes olacak bir yol."

Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi Izmit Subesi Tasvantepe Cem Evi Baskani ve Kocaeli Cem Evleri Platformu Dönem Sözcüsü Ali Ekber Incesu da 15.'si düzenlenen etkinlikle kardesligin dünyaya duyuruldugunu, yillardir dünyaya örnek olarak gerçeklestirildigini kaydetti.

Konusmalarin ardindan Türk Halk Müzigi sanatçisi Sabahat Akkiraz, konser verdi.

Kaynak: AA