Biga'da Toplu Açilis Ve Temel Atma Törenleri Gerçeklestirildi

Çanakkale'nin Biga ilçesinde toplu açilis ve temel atma törenleri gerçeklestirildi.

Biga Devlet Hastanesi bahçesinde gerçeklestirilen törene, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, Lapseki Kaymakami Fatih Çelikkaya, Çanakkale Il Saglik Müdürü Gökhan Bastürk, siyasi parti temsilcileri, oda baskanlari ve vatandaslar katildi.

Törende konusan AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, Biga Devlet Hastanesinin bölgenin en güzel saglik kurumlari arasinda yer aldigini söyledi.

Hastane bahçesine yapilacak agiz ve dis sagligi merkezinin 20 ünitelik bir alanla bölgeye hizmet edecegini belirterek, sunlari kaydetti:

"Hemen yanina Biga Belediyesi tarafindan yapilan Özel Biga Belediyesi Eczaci Zübeyde Aydin Çocuk Gündüz Bakimevinde evlatlarimizin oynadigina egitim aldigina hep beraber sahitlik edecegiz. Biga'nin her alanindaki gelisimi en büyük keyfimiz. Küçük sanayi sitemizin insaatina basliyoruz. OSB'nin yan alanini büyütüyoruz. Birçok alanda istihdami arttiracak adimlar atiyoruz. Biga Belediyesinin öncülügünde Ada Park Projesi'ni çok büyük heyecanla bekliyoruz. 26 bin dönüm büyük bir alanda devasa bir parkin tesisin içinde olacagi sehrin merkezinde olacagi bir yer. Yari olimpik yüzme havuzumuzun insaatina baslamistik. Su an yüzde 75'i bitmek üzere onu da insallah gecikmeden bitirip Biga'mizin küçük bir sahili varmis gibi sürece devam edecegiz."

Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan ise çocuk gündüz bakim evinin 4 siniftan olustugunu ve 80 ögrenci kapasiteli oldugunu kaydetti.

Törende Özel Biga Belediyesi Eczaci Zübeyde Aydin Çocuk Gündüz Bakimevi ve Biga Güvercin Severler ve Yetistiriciler Dernegi'nin açilisi gerçeklestirilirken, Biga Agiz ve Dis Sagligi Merkezi, Biga Ilçe Emniyet Müdürlügü Polis Merkezi Amirligi Hizmet Binasi, Biga Belediyesi Toplu Konut Projesi, Sehitlik Sosyal Tesisi'nin temelleri atildi.

Kaynak: AA