Sivas'ta 7. Tarim Hayvancilik Ve Gida Fuari Açildi

Fuarda sergilenen yerli ve milli elektrikli traktörler ilgi odagi oldu.

Sivas'ta düzenlenen 7. Tarim Hayvancilik ve Gida Fuari'nda sergilenen yerli ve milli elektrikli traktörler büyük ilgi gördü.

Vali Vekili Yeliz Yildizhan, 4 Eylül Stadyumu yanindaki alanda düzenlenen fuarin açilisinda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinin, tarim ve tarima dayali sektörlerin, gelecekteki en önemli deger olacagini gösterdigini söyledi.

Sivas'in tarim arazileri bakimindan çok büyük ve önemli potansiyele sahip oldugunu vurgulayan Yildizhan, "Bizler bu potansiyelin en üst düzeyde kullanilmasi için 'üreten çiftçi gelisen Sivas' vizyonumuzla valiligimiz ve kurumlarimiz öncülügünde birçok projeyi hayata geçirdik. Valiligimiz, Il Özel Idaremiz ve Belediyemizle ortak yürüttügümüz projelerle devamli bir suretle çiftçilerimizin, tarim ve hayvancilikla ugrasan çiftçilerimizin yaninda olmaya devam edecegiz." dedi.

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise Sivas'in özellikle tarim alaninda son 20 yilda çok büyük atilimlar gerçeklestirdigini belirtti.

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin de kentin tarim arazisi büyüklügü bakimindan Türkiye'nin sayili illeri arasinda yer aldigini söyledi.

Her alanda oldugu gibi tarim sektöründe de son 20 yilda ülkenin büyük yatirimlar aldigini belirten Bilgin, sulanabilir arazi miktarinin bunun en büyük göstergesi oldugunu ifade etti.

Konusmalarin ardindan fuarin açilisi gerçeklestirildi. Fuarda, Tarim ve Orman Bakanligina ait 2 elektrikli traktör de görücüye çikti.

Il protokolü, vatandaslar ve çiftçiler yerli ve milli elektrikli traktörlere büyük ilgi gösterdi.

Belediye Baskani Hilmi Bilgin'in bir süre kullandigi elektrikli traktöre, Yildizhan ve Ekinci de bindi.

Traktörler, tarim aletleri ve yöresel ürünlerin sergilendigi fuar, 29 Agustos'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA