Koronadan Hastanelerde Yatan Hastalarin Yüzde 47'Si Hiç Asi Yaptirmamis

Malatya’da ilk doz asisini yaptirdiktan sonra 2. Doz asi zamani geçmesine ragmen hala asisini yaptirmayan 33 bin kisi bulunuyor. Korona virüs nedeniyle hastanelerde yatan hastalarin yüzde 47’si hiç asi yaptirmamis kisilerden olusuyor.

Koronadan Hastanelerde Yatan Hastalarin Yüzde 47'Si Hiç Asi Yaptirmamis
Malatya Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya’daki asi ve korona virüs hastalariyla ilgili sosyal medya hesabinda açiklama yapti. Bentli, “Korona virüs nedeniyle hastanelerde takip ettigimiz hastalarimizin yüzde 47’si hiç asi yaptirmamis, yüzde 46’ si iki doz asisini tamamlamamis kisilerden olusuyor. Geri kalan yüzde 7’ lik kesim ise iki doz asili ancak Covid disi ek hastaliklari olan ileri yas kisiler” ifadelerine yer verdi.

Malatya’da ilk doz asisini yaptirdiktan sonra 2. Doz asi zamani geçmesine ragmen hala asisini yaptirmayan 33 bin kisi olduguna dikkat çeken Bentli, “ Asilarini hiç yaptirmamis veya tamamlamamis kisilerde antikor olusmadigi için hastaligi daha agir geçiriyorlar. Geç kalmadan asilarimizi tamamlayalim, hastaliktan korunalim” dedi.

Kaynak: İHA