Kagithane'de Ögrenciler Için Ücretsiz Buz Pateni Dersi

Kagithane Belediyesi Dogal Buz Pisti’nde, 6-16 yas araligindaki çocuk ve gençler salidan cumaya haftanin dört günü 09.00-13.00 saatleri arasinda ücretsiz buz pateni dersi aliyor. Belediye Baskani Mevlüt Öztekin de, usta egitmenler tarafindan verilen buz pateni dersine katilarak çocuklarla vakit geçirdi.

Kagithane'de Ögrenciler Için Ücretsiz Buz Pateni Dersi


Dört mevsim hizmet verecek sekilde tasarlanan Dogal Buz Pisti toplam 205 metrekare pist alanina sahip. Baskan Öztekin’in ’Sporcuhane’ projesi kapsaminda hayata geçirdigi Kagithane Belediyesi Dogal Buz Pisti’nde 120 ögrenci ders aliyor. Ögrenciler derslerde dengede durma, kondisyon saglama ve paten kayma pratigi ediniyor.

Buz pateninin özellikle çocuk gelisimine birçok faydasi bulunuyor. Düzenli olarak yapilan buz pateni antrenmanlari ile kalp damar dolasim sistemi güçleniyor. Yüksek kalori harcama özelliginden dolayi buz pateni, obezite sorunu olan çocuklar için oldukça faydali. Düzenli olarak yapilan buz pateni antrenmanlari ile fiziksel dayaniklilik artiyor. Bu sayede çocuklar günlük hayatta daha zinde, daha hareketli, yüksek enerjili ve yorgunluga karsi daha dirençli hale geliyor. Buz pateninin stresi azalttigi ve zihinsel sagliga da iyi geldigi bilinenler arasinda yer aliyor. Baskan Mevlüt Öztekin, Kagithane Belediyesinin sporda ulastigi ulusal ve uluslararasi basarilarin devami olarak; buz pateninde de ileri ki dönemde madalyalar hedeflediklerini söyledi.

Tesise çocuklariyla birlikte gelen aileler de verilen hizmetten memnun kalarak Baskan Öztekin’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA