GÜNCELLEME 3 - Kartal'da Oglu Tarafindan Öldürülen Anne Ve Kizi Defnedildi

ANNE VE KIZININ DEFNEDILDIGI BILGISI EKLENDI.

Kartal'da, "kasten öldürme" suçundan tutuklanan süpheli Ahmet Ö'nün öldürdügü iddia edilen annesi ve kiz kardesi topraga verildi.

Atalar Mahallesi Keskin Sokak'taki evlerinde biçakla öldürülmüs halde bulunan ve daha sonra Adli Tip Kurumuna kaldirilan Azime Ö. ile kizi Yasemin Ö.'nün cenazelerinin otopsi islemleri tamamlandi.

Yakinlari tarafindan alinan cenazeler, Tuzla Aydinli Mezarligi'na getirildi. Burada kilinan cenaze namazinin ardindan anne ve kizi, aile kabristanina defnedildi. Cenazeye ailenin yakinlari ve vatandaslar katildi.

Olayin ardindan çalisma baslatan polis ekipleri, ihbari yapan kisinin Azime Ö.'nün oglu Ahmet Ö. oldugunu belirledi.

Polis ekiplerince ifadesine basvurulan Ahmet Ö, çeliskili beyanlar vermesi üzerine gözaltina alindi.

Güvenlik görevlisi olarak çalisan süpheli Ahmet Ö'nün, borçlarindan dolayi annesi ve kiz kardesiyle zaman zaman tartisma yasadigi ögrenildi.

Süpheli Ahmet Ö, emniyetteki islemlerinin ardindan Anadolu Adalet Sarayi'na sevk edildi.

- Zanli, cinayeti itiraf etti

Süphelinin, emniyetteki ifadesinde annesi ve ablasini biçaklayarak öldürdügünü itiraf ettigi, cinayeti isledigi sirada üzerinde bulunan kiyafetleri Kadiköy'de bir çöp kutusuna atarak daha sonra ise gittigi ögrenildi.

Anadolu Adalet Sarayi'nda sorusturmayi yürüten savciliga çikarilan süpheli, ifadesinin alinmasinin ardindan "kasten öldürme" suçundan tutuklanmasi talebiyle gönderildigi Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimligince tutuklandi.

Bir bankanin subesinde özel güvenlik görevlisi olarak çalistigi ögrenilen süpheli Ahmet Ö, hakimlikte verdigi ifadesinde olay nedeniyle çok pisman oldugunu belirterek, "Ben ablamin sürekli konusmasindan, beni rahatsiz etmesinden bezmistim. Artik dayanamadim. Pismanim. Atili suçlamalari kabul ederim." seklinde beyanda bulundu.

- "Süpheli sorunlu biriydi"

Adli Tip Kurumu önünde cenazeleri teslim almak için bekledigi sirada basin mensuplarina açiklama yapan Azime Ö.'nün kardesi Nihat Kuz, yegeni Ahmet Ö'nün önceki aksam kendilerini arayarak "Annem ve kiz kardesimden haber alamiyorum, çilingir getirip kapiyi açtirdim, ölmüsler" dedigini aktararak, "Derhal olay yerine gittik, ablam ve yegenimin cansiz bedenlerini gördük. Cesetler sismisti." dedi.

Ablasi ve yegeninin en az bir gün önce öldürüldüklerini düsündügünü belirten Kuz, "Polisleri çagirdim, onlara 'Bu olayin faili yegenim Ahmet Ö.'dür, bunu tutun, birakmayin.' dedim" ifadelerini kullandi.

Nihat Kuz ayrica gözaltina alinan Ahmet Ö.'nün daha sonra cinayetleri isledigini kabul ettigini öne sürerek, "Ahmet Ö. borçlari nedeniyle evlenip bosanmis, ikinci evliligi de sorunlu olan biriydi. Ablam onun borçlarini kapatmak için bir evini satti. Yine borçlarindan dolayi oturdugu evi de satmasini istiyordu. Olay büyük ihtimalle bu sebepten çikmis" diye konustu.
Kaynak: AA