Estetik Turizmi Gelisiyor Açiklamasi Türkiye Dünyada Ilk 3'Te

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmani Doç. Dr. Hayati Akbas, yurt disindan birçok insanin estetik operasyonlar için Türkiye’yi tercih ettigini belirterek, "Estetik plastik cerrahi, Türkiye’nin dünya üzerinde daha çok taninmasina ve sevilmesine büyük bir katki yapiyor. Ben de böyle bir camianin bir parçasi olmaktan ülkem adina büyük bir gurur duyuyorum" dedi.

Estetik Turizmi Gelisiyor Açiklamasi Türkiye Dünyada Ilk 3'Te
Samsun FBM Tip Merkezi sahibi Doç. Dr. Hayati Akbas, Türkiye’nin estetik ve plastik cerrahi konusunda dünyada ilk 3’te oldugunu söyledi.

Hekimlerin basarisiyla birlikte uygulanan plastik cerrahinin ekonomik açidan daha uygun olmasindan dolayi yurt disindan birçok insanin Türkiye’yi tercih ettigini ifade eden Dr. Akbas, "Özellikle yaz aylarinda yurt disindan birçok insan estetik operasyonlari için Türkiye’yi tercih ediyor. Türkiye’nin bu kadar tercih edilmesinin birkaç sebebi var. Ilk sebep gerçekten Türkiye’de bu isi yapan doktorlar dünyadaki arkadaslari ile kiyaslandiginda oldukça basarililar. Türkiye plastik cerrahi konusunda dünyanin en ileri en gelismis 3 ülkesinden birisidir. Amerika, Brezilya ve Türkiye plastik cerrahide gelismis ülkeler arasinda sayilir. Tercih edilmesinin bir diger sebebi ise plastik cerrahi operasyonlarinin ekonomik boyutu ile ilgilidir. Türkiye’de operasyonlarla, yurt disindakilerin ekonomik boyutu karsilastirdiginda Türkiye daha avantajli durumdadir. Tercih etmeleri Türkiye adina çok onur vericidir. Son yillarda bölge ülkeleri içerisine düsünüldügünde Türkiye resmen çevre ülkelerinin estetik plastik cerrahi merkezi haline gelmistir. Insanlar ülkelerinden geliyorlar Türkiye’ye burada estetik operasyonlarini geçiriyorlar. Otelde kaliyorlar, geziyorlar ve daha sonra operasyonlari geçirilmis sekilde kendi ülkelerine dönüyorlar. Bu sekilde estetik cerrahi olmus kisiler her anlamda Türkiye’ye daha pozitif düsünce ile bakiyorlar. Estetik plastik cerrahi Türkiye’nin dünya üzerinde daha çok taninmasina ve sevilmesine büyük bir katki yapiyor. Ben de böyle bir camianin bir parçasi olmaktan ülkem adina büyük bir gurur duyuyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA