Çorum Onkoloji Tani Ve Tedavi Merkezi'nin 2. Kismi Ihaleye Çikiyor

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum Onkoloji Tani ve Tedavi Merkezi’nin ikinci kisminin 24 Eylül tarihinde ihale edilecegini açikladi.

Çorum Onkoloji Tani Ve Tedavi Merkezi'nin 2. Kismi Ihaleye Çikiyor
AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, büyüksehirler disindaki 51 ilde sadece Çorum’a Onkoloji Tani ve Tedavi Merkezi’nin yapilmasini sagladiklarini hatirlatti. Çorumlularin yani sira bölge il ve ilçelerinde de hastalara saglik hizmete sunacak merkezle ilgili yatirimlarin devam ettigini söyleyen Ceylan, Onkoloji Tani ve Tedavi Merkezi için 2020 yilinda ilk adimlarin atilarak izin, ruhsat, onay ve yer tahsisinin yapildigini özellikli bir yapiya sahip olmasi nedeniyle merkezin iki asamada yapilmasina karar verildigini dile getirdi.

Ilk asamada LINAC cihazinin kullanilacagi özellikli alanin Il Özel Idare tarafindan ihale edilerek yaptirildigini anlatan Ceylan, ikinci asama için de dosyanin hazirlandigini ve 25 Agustos 2021 tarihi itibariyle de ilan edildigini bildirdi.

2. kisim ihalesinin 24 Eylül tarihinde yapilacagini belirten Ceylan, merkezin 320 gün içerisinde yapilarak teslim edilecegini binanin tamamlanmasinin ardindan da LINAC, PET CT, Game Kamera cihazlarinin kurulumlarinin yapilarak hizmete açilacagini duyurdu.

Merkezin tamamlanmasiyla birlikte Çorum’un onkoloji alaninda tek merkez haline gelecegini kaydeden Ceylan, Çorum’dan Ankara ve Samsun gibi kentlere aylik 100 civarinda hasta ve ailesinin gittigini, hastane ile birlikte bu hastalarin da Çorum’da tedavi olacagi gibi Amasya, Tokat, Yozgat, Kirikkale, Çankiri, Kastamonu gibi illerden de hastalarin Çorum’a gelecegini dile getirdi.
Kaynak: İHA