Çankiri Valisi Abdullah Ayaz Açiklamasi 'Hayatini Kaybeden 5 Kisiden 3'Ü Asi Olmamis'

Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, korona virüs (Covid-19) nedeniyle pozitif vaka sayilarinin ve ölüm oranlarinin yükselise geçtigini belirterek, hayatini kaybeden 5 kisiden 3’ünün asi olmadigini, 2 kisinin de eksik doz asi oldugunu açikladi.

Çankiri Valisi Abdullah Ayaz Açiklamasi 'Hayatini Kaybeden 5 Kisiden 3'Ü Asi Olmamis'
Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, sosyal medya hesabindan korona virüs (Covid-19) ile ilgili son gelismeler hakkinda açiklama yapti. Vali Ayaz, "Maalesef" diyerek, pozitif vaka sayilarinda ve ölüm oranlarinda artis yasandigini belirtti.



"Lütfen ivedi olarak asi olalim"

Korona virüse karsi en büyük silahin asi olduguna vurgu yapan Vali Ayaz, sunlari kaydetti:

"Bu yükselise karsi elimizdeki en büyük silah asi. Asi olan vatandaslarimiz çogunlukla hasta olmuyor. Hasta olsa hastanelik olmuyor. Hastanelik olsa yogun bakimlik olmuyor. Yogun bakimlik olsa entübe olmuyor. Son dönemde yasadigimiz vaka artisi sonucunda hastanemizde bir yogunluk yasanmamakta ve bunu asilara borçluyuz. Ancak asi konusunda istedigimiz sayiya henüz ulasamadik. Okullarin açilacagi Eylül ayi öncesinde ilimizi ’mavi’ olarak görmek istiyoruz. Lütfen ivedi olarak asi olalim."

"3’ü hiç asi olmamis, 2’si ise asi sürecini tamamlamamis"

Son 1 hafta içerisinde 5 kisinin korona virüsten hayatini kaybettigini dile getiren Vali Ayaz, "Ilimizde son bir hafta içinde hayatini kaybeden 5 korona virüs hastamizdan 3’ü hiç asi olmamis, 2’si ise asi sürecini tamamlamayip eksik doz asi olmus. Lütfen bu salgini hafife almayalim, asi olmayi ve tedbirlere uymayi ihmal etmeyelim" dedi.

Kaynak: İHA