AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, Çanakkale'de Kütüphane Açilisinda Konustu Açiklamasi

'Bu ülke her türlü polemige ve ufak hesaba ragmen yola devam etmeye çalisan, büyüyen bir ülke. Bize 'IMF'siz bir ülke olmaz' dediler. Bugün, son 12 ay ihracatimiz 200 milyar dolari asmis durumda. Bize 'Pandemiye ragmen, esnafin sikintilarina ragmen büyüyemezsin' dediler. OECD rakamlarina göre Çin'den sonra büyüyen ikinci ülke olduk' 'Uzlasilan toplu sözlesme kapsaminda 3600 ek gösterge meselesi çalisma grubuyla tamamlanacak. Meclisin açilmasindan sonra tüm teknik detaylari ile çalisarak, sendikalar, Bakanlik ve vekillerimiz ile bir araya gelerek bir teklif haline getirmeyi, bu teklifin de gecikmeden yasalasmasini ümit ediyoruz'

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, "Bu ülke her türlü polemige ve ufak hesaba ragmen yola devam etmeye çalisan, büyüyen bir ülke. Bize 'IMF'siz bir ülke olmaz' dediler. Bugün, son 12 ay ihracatimiz 200 milyar dolari asmis durumda. Bize 'Pandemiye ragmen, esnafin sikintilarina ragmen büyüyemezsin' dediler. OECD rakamlarina göre Çin'den sonra büyüyen ikinci ülke olduk." dedi.

Çanakkale kent merkezinde Mehmet Akif Ersoy Il Halk Kütüphanesi, AFAD hizmet binasi ve Yahya Çavus Kur'an Kursu için toplu açilis töreni yapildi.

Kütüphane binasinin bahçesinde düzenlenen törende katilimcilara hitap eden Turan, Çanakkale'nin artik küçük projeler, gündelik polemiklerle degil çok daha büyük projelerle anilmaya baslandigini söyledi. Turan, "1915 Çanakkale Köprümüz bitmek üzere, 86 tabliyeden 30'u baglandi. Insallah aralik ayinda yavas yavas karsiya, Çanakkale'mizi Asya'dan Avrupa'ya bir daha baglayip büyük bir keyifle geçecegiz. Bazi samimiyetsiz siyaset, STK, samimiyetsiz basin ve is insani yaklasimi Çanakkale'mize çok zaman kaybettirdi. Çanakkale'de polemik, kavga degil is yapalim istiyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Önceden savunma sanayi diye bir kalem bilmezdik"

Türkiye'nin her geçen gün büyüyen, dünyada söz sahibi olan bir ülke haline geldigini vurgulayan Turan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu ülke her türlü polemige ve ufak hesaba ragmen yola devam etmeye çalisan, büyüyen bir ülke. Bize 'IMF'siz bir ülke olmaz.' dediler. Bugün, son 12 ay ihracatimiz 200 milyar dolari asmis durumda. Bize 'Pandemiye ragmen, esnafin sikintilarina ragmen büyüyemezsin.' dediler. OECD rakamlarina göre Çin'den sonra büyüyen ikinci ülke olduk. Önceden savunma sanayi diye bir kalem bilmezdik. Bizler kibrit kutusu üzerinde 'Türk mali' yazdigini hatirliyoruz. Bugün IHA'larda, SIHA'larda, füzelerde, korvetlerde ve daha birçok teknolojik üründe 'Türk mali' yaziyor, Türk mühendislerinin imzasi var. 2002 yilinda 62 savunma sanayi projesi yürütülüyorken bugün bu sayi 750'nin üzerinde."

Turan, son dönemde Türkiye'nin, Afganistan'daki krizden kaynakli birtakim problemlerle karsi karsiya oldugunu anlatti. Türkiye'nin bin yillardan beri göç yollari üzerinde oldugunu dile getiren Turan, su degerlendirmelerde bulundu:

"Burasi özel bir bölge, özel bir ulasim aksi; Avrupa'nin, Asya'nin, Orta Dogu'nun tam merkezinde. Biz sinirlarimizi kollasak da korusak da bazi sikintilarimiz var, tabii ki farkindayiz. Asla huzursuzluga, olaganüstü bir probleme izin vermeyecegiz. Ancak bilinmeli ki 2019 yilinda yaklasik 500 bin düzensiz göçmen geri gönderildi. Geçen yil yine 122 bin göçmen geri gönderildi. Son yillarda 20 geri gönderme merkezi kuruldu. Avrupa'nin toplaminda 21 tane var. Ama buradan yola çikarak bazi siyasilerin, 'Türkiye, ABD ve Ingiltere ile anlasti' deyip bir haber sitesi kaynakli haberi kendi siyasetlerine alet etmelerini de saskinlikla karsiliyoruz. BBC Türkçe, söz konusu haberi kaldirdi, yetmedi özür diledi. Ilgili kurumlar yalanladi. Ama bizim siyasilerin açiklamalari halen ortada duruyor. Oysa isteriz ki siyasi polemik, tartisma bas göz üstüne olsun. Ama milli meselelerde, temel konularda, özellikle yurt disi meselelerinde asla yanlis yapmamayi, ülkemizi üzen bir sey yapmamayi tavsiye etmek durumundayiz. Mavi Vatan'da, Libya'da, Dogu Akdeniz'de, Kibris'ta, Azerbaycan'da durusumuz ortak olmali, beraber olmali. Ama 'Ormanlar yansin da iktidar zarar görsün' zihniyetine düsecek bir anlayisin Türkiye'ye faydasi olmadigi kanaatindeyim. Ayasofya Camii açilinca, dogal gaz bulununca sevinmek hiç kimseyi iktidar yanlisi yapmaz. Ortak meselelerde seviniriz, ortak sorunlarda üzülürüz. Buna dikkat etmemiz lazim diye düsünüyorum."

- 6. Dönem Toplu Sözlesme ile memurlara verilen haklar

Bülent Turan, hükümet ile memur sendikalari arasinda imzalanan 6. Dönem Toplu Sözlesme'ye deginerek "3600 ek gösterge" konusunun AK Parti'nin parti programinda yer aldigini hatirlatti. Bunun, geçerliligini koruyan özel bir konu oldugunu aktaran Turan, sunlari kaydetti:

"Simdiye kadar söz verip de yapmadigimiz hiçbir mesele kalmadi hamdolsun. Uzlasilan toplu sözlesme kapsaminda 3600 ek gösterge meselesi çalisma grubuyla tamamlanacak. Meclisin açilmasindan sonra tüm teknik detaylari ile çalisarak, sendikalar, Bakanlik ve vekillerimiz ile bir araya gelerek bir teklif haline getirmeyi, bu teklifin de gecikmeden yasalasmasini ümit ediyoruz. Kamu çalisanlarimiza, Bakanligimizin ve sendikalarin uzun görüsmeleri sonucunda büyük bir oranda zamda anlasildi. 2022-2023 yillari maaslarindaki kümülatif artis oranlari yüzde 30 ile 35 arasinda degisiyor. 'Memurlarimizi enflasyona ezdirmeyecegiz.' demistik. Bu, son dönemin en iyi oranda kamu çalisanlarimiza verilen rakami oldu. Sendikalara da Bakanligimiza da bu saygin görüsmelerden, uzlasidan dolayi tesekkür borcumuz var."

Turan ayrica, Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi ile Sehit Kivanç Kasikçi kampüslerinde ziyaretlerde bulundu.

Programlara, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, Çanakkale Belediye Baskani Ülgür Gökhan, Vali Yardimcisi ve Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, AFAD Il Müdürü Ibrahim Tari, Il Milli Egitim Müdürü Ferhat Yilmaz, AK Parti Il Baskan Vekili Ömer Faruk Göktürk, AK Parti Çanakkale Belediye Meclis Grup Baskanvekili Esra Yüksel, AK Parti Merkez Ilçe Baskani Yildiray Ölçek ve Mehmet Akif Ersoy Il Halk Kütüphanesi Müdürü Alper Yancar ile çok sayida davetli katildi.
Kaynak: AA