Alaçati Cinayetinde Yeni Gelisme Açiklamasi 4 Süpheli Adli Kontrol Sartiyla Serbest

Izmir’in Çesme ilçesinde bir gece kulübü önünde çikan ve Alpay Kalyon’un hayatini kaybettigi biçakli kavgada, Kalyon’un bir kadinin darp edildigini gördügü, olaya müdahale etmeye çalisirken esinin gözleri önünde biçaklanarak yasamini yitirmesi olayiyla ilgili gözaltina alinan 6 süpheliden 4’ü çikarildiklari mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi. 2 süphelinin ise sabah saatlerinde adliyeye sevk edilecegi ögrenildi.

Alaçati Cinayetinde Yeni Gelisme Açiklamasi 4 Süpheli Adli Kontrol Sartiyla Serbest
Olay, 21 Agustos Cumartesi gecesi Alaçati Ovacik Mahallesi 18001 Sokak’ta bulunan bir gece kulübünün önünde meydana geldi. Iddiaya göre, gece kulübüne müsteri olarak gelen Alpay Kalyon (33) ile gece kulübünün çalisanlari arasinda arbede yasandi. Arbedede Alpay Kalyon’un biçakla gögsünden yaralanmasinin ardindan ihbar üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Saglik ekiplerinin ilk müdahalesini yaptigi Kalyon, ambulansla Çesme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesine kaldirildi. Kalyon, hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

Alpay Kalyon’un cansiz bedeni Izmir Adli Tip Kurumundaki islemlerin ardindan ailesine teslim edildi. Kalyon, Yamanlar Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardindan Dogançay Mezarligi’nda topraga verildi.



"Burada kavga edemezsiniz"

Olay gecesi, Alpay Kalyon’un yan taraftaki gece kulübünde alkollü oldugu öne sürülen bir erkek tarafindan darp edildigini gördügü kadini görüp olaya müdahale etmek için harekete geçtigi, bu sirada mekanin önünde kavga çiktigini gören mekan çalisanlari F.B., O.G. ve M.T.’nin de olaya dahil oldugu ögrenildi. Olayi gerçeklestirdigi iddia edilen F.B., "Burada kavga edemezsiniz" diyerek eline aldigi biçakla arbede sirasinda Kalyon’u, esi Sirma Kalyon’un gözleri önünde biçakladi. Kalyon, saglik ekipleri tarafindan kaldirildigi Çesme Alpay Çizgenakat Devlet Hastanesinde yapilan müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

4 süpheli adli kontrol sartiyla serbest birakildi

Meydana gelen olayla ilgili gözaltina alinan 6 kisiden 4’ü, emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edildi. Gözaltina alinan isletme sahibi C.Ü., mekan müdürü M.A., otel mesul müdürü O.S. ve süphelileri arabayla olay yerinden kaçirdigi öne sürülen O.G., hakim karsisina çikartildi. Süphelilerden 4’ü de çikarildiklari mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Öte yandan, diger iki süpheliden olayi gerçeklestirdigi düsünülen F.B. ve yaninda kavga ettigi belirtilen M.T.’nin de yarin sabah saatlerinde adliyeye sevk edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA