ABD'de Kovid-19 Salgininda Çocuk Vakalarin Sayisi Bir Ayda 4 Kattan Fazla Artti

ABD'de test yapilan çocuklar arasinda haftalik yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayilarinin bir ay içinde 4 kattan fazla arttigi açiklandi.

Amerikan Pediatri Akademisi (AAP) ve Çocuk Hastaneleri Birliginin (CHA) haftalik raporunda geçen hafta 180 bin çocugun Kovid-19'a yakalandigi bildirildi.

Bu sayinin 18 Temmuz haftasinda 38 bin olduguna dikkat çekilen raporda, 19 Agustos haftasinda Kovid-19 tespit edilen çocuk sayisinda bir önceki aya göre 4 kattan fazla artis görüldügü vurgulandi.

Rapora göre, salginin basindan bu yana teshis konulan çocuk sayisi 4,5 milyonu geçerken, toplam vakalarin yüzde 14,6’sini çocuklar olusturdu.

Geçen hafta teshis konulan vakalarda çocuklarin orani ise yüzde 22,4 oldu.

Hastaneye yatirilan çocuklarin orani ise eyaletlere göre toplam vakalarin yüzde 0,2’si ile 1,9’u arasinda degistigi bildirildi.

AAP, geçen hafta Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatan çocuk sayisini da 282 olarak açikladi.

ABD Saglik Bakanligi, çocuklarin Kovid-19 nedeniyle siddetli hastalanma ve ölüm riskinin daha düsük oldugunu dogrularken, AAP geçen hafta içinde çocuklarin hastaneye yatislarinin salginin basindan beri en yüksek seviyeye ulastigini belirtti.

12 yas alti çocuklara henüz Kovid-19 asisi için onay verilmeyen ABD'de, AAP’nin verilerine göre, 12-17 yas arasinda asilanma oraninin da diger yas gruplarindan düsük oldugu dikkati çekiyor.

AAP’ye göre, ABD’de 16-17 yas grubunun yüzde 43’ü, 12-15 yas grubununsa yüzde 33’ü Kovid-19 asilarini tamamladi.

Kaynak: AA