UNICEF Açiklamasi Yemen'de Her 10 Dakikada Bir Çocuk Yetersiz Beslenme Ve Önlenebilir Hastaliklar Yüzünden Ölüyor

Birlesmis Milletler Çocuklara Yardim Fonu (UNICEF), iç savasin yedinci yilina girdigi Yemen'de her 10 dakikada bir çocugun yetersiz beslenme ve asiyla önlenebilecek hastaliklar yüzünden hayatini kaybettigini açikladi.



UNICEF Direktörü Henrietta Fore, Yemen'deki insani duruma iliskin BM Güvenlik Konseyine brifinginde, sadece bu yil özellikle Hudeyde ve Marib çevresinde devam eden çatismalarda 1,6 milyon çocugun yerinden edildigini söyledi.

Yemen'de 11,3 milyonu çocuk, yaklasik 21 milyon kisinin insani yardima muhtaç olduguna dikkati çeken Fore, "2,3 milyon çocuk asiri derecede yetersiz besleniyor ve yaklasik 400 bin çocuk asiri derecede yetersiz beslenme yüzünden ölüm riskiyle karsi karsiya. Her 10 dakikada bir çocuk yetersiz beslenme ve asiyla önlenebilecek hastaliklar yüzünden ölüyor." dedi.

BM Yemen Özel Temsilciligi görevini Isveçli diplomat Hans Grundberg'e devredecek olan Martin Griffiths de Yemen'deki kitlik riskine dikkati çekerek yaklasik 5 milyon kisinin kitligin esiginde oldugunu söyledi.

Ülkede yedinci yilina giren çatismalarda, binlerce kisi yasamini yitirdi.

Dünyanin en yoksul ülkeleri arasinda yer alan Yemen'de, iç savas nedeniyle büyüyen insani kriz de korkunç boyutlara ulasti.

BM'ye göre, dünyanin en büyük insani krizlerinden birinin yasandigi Yemen'de, nüfusun yüzde 80'i insani yardima ve korunmaya ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: AA