New York'taki One World Trade Center'a Yildirim Düstü

ABD’nin kuzeydogu bölgesi New England’in güneyinde ve New York eyaletinde etkili olan Henri Tropikal Firtinasi nedeniyle New York’ta bulunan One World Trade Center’a yildirim düstü.

New York'taki One World Trade Center'a Yildirim Düstü
ABD’nin kuzeydogu bölgesi New England’in güneyinde ve New York eyaletinde etkili olan Henri Tropikal Firtinasi dün Rhode Island’da karaya çikmisti. Firtinanin karaya çikmasi ile New York kentinde bulunan One World Trade Center’a yildirim düstü. Yildirim düsme anina ait görüntüler ise çevredeki vatandaslar tarafindan anbean kayit altina alindi.

ABD’de 140 binden fazla ev elektriksiz kaldi

Firtinanin etkili oldugu bölgelerde, 140 binden fazla ev elektriksiz kalirken, köprüler ve yollar ulasima kapandi. Iki gün boyunca sürekli ve siddetli yagmur sonucu New Jersey’nin güneybatisindaki bölgelerde su baskinlari yasandi.

New York Kamu Güvenligi Yöneticisi Brian O’Hara, polis ve itfaiye ekiplerinin Henri Tropikal Firtinasi nedeniyle yasanan 11 olayda 86 kisinin kurtarildigini belirterek, sel sonucu çok sayida aracin sular altinda kaldigini ifade etti.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi, bölge genelinde daha fazla yagis öngördüklerini belirterek, ani seller ve daha fazla elektrik kesintisi olacagi konusunda uyarida bulundu.

ABD Ulusal Kasirga Merkezi (NHC) ise, Henri’nin su anda kuzeydogu yönüne dogru hareket ettigini ve birkaç gün içinde Atlantik Okyanusuna ulasip tamamen ortadan kaybolacagini bildirdi.
Kaynak: İHA