Diyarbakir Anneleri Evlat Nöbetini 24 Saat Tutacak

Anne Sultan Güger: 'Iki yildir eylemimizi sürdürüyoruz. bundan sonra gece gündüz burada kalacagiz. Çocuklarimiz gelmeyene kadar da eylemi terk etmeyecegiz' Baba Abdullah Demir: 'Çocuklarimizi almak için burada 24 saat nöbet tutacagiz. Burayi terk etmiyoruz, çocuklarimizi bunlara kurban etmiyoruz'

Diyarbakir anneleri, daga kaçirilan çocuklari için HDP Il Baskanligi binasi önündeki evlat nöbetini 24 saat sürdürecek.

Çocuklarinin PKK'li teröristlerce daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakir annelerinin 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemi 720'nci gününe girdi.

Anne ve babalar, eylemlerini 24 saat sürdürme karari aldi ve gece nöbetine basladi.

Diyarbakir'dan 6 yil önce kandirilarak daga kaçirilan oglu Dogan için eylemde yer alan anne Sultan Güger, "Iki yildir eylemimizi sürdürüyoruz. bundan sonra gece gündüz burada kalacagiz. Çocuklarimiz gelmeyene kadar da eylemi terk etmeyecegiz" dedi.

Oglu Fatih için eylem yapan baba Abdullah Demir de gece de nöbet tutamaya basladiklarini ve sonuna kadar devam edeceklerini dile getirdi.

Demir, "Tüm Türkiye'ye sesleniyorum ve 3 Eylül'de herkesi buraya bekliyoruz. Allah rizasi için gelin, çocuklarimizi, kizlarimizi, HDP'den ve PKK'dan kurtaralim. Çocuklarimizi almak için burada 24 saat nöbet tutacagiz. Burayi terk etmiyoruz, çocuklarimizi bunlara kurban etmiyoruz" diye konustu.

Kaynak: AA