Israil Güçlerinden Gazze'de Filistinlilere Müdahale Açiklamasi 24 Filistinli Yaralandi

Israil güçlerinin, Mescid-i Aksa’nin 52 yil önce Avustralya asilli bir fanatik tarafindan yakilmasinin yildönümü nedeniyle Gazze’de düzenlenen gösterilere müdahalesinde 2’si agir olmak üzere 24 Filistinli yaralandi.

Israil Güçlerinden Gazze'de Filistinlilere Müdahale Açiklamasi 24 Filistinli Yaralandi


Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nin, Avustralya asilli fanatik Michael Dennis Rohan tarafindan 21 Agustos 1969’da yakilmasinin yildönümü nedeniyle Gazze’de gösteri düzenlendi.

Mescid-i Aksa’yi anmak için Gazze’nin dogusunda "Kudüs’ün Kilici Kirilmayacak" sloganiyla düzenlenen gösteriye yüzlerce Filistinli katildi.

Israil güçleri, barisçil gösteriye göz yasartici gazla müdahale ederek, Filistinlilere ates açti. Gazze Seridi’ndeki Filistin Saglik Bakanligi, Israil güçlerinin müdahalesinde 24 Filistinlinin yaralandigini, çok sayida kisinin de gazdan etkilendigini açikladi.

Bakanlik, yaralilardan 2’sinin durumunun agir, 10’unun ise çocuk oldugunu belirterek, 13 yasindaki bir erkek çocugunun basindan vuruldugunu ifade etti.



Üst düzey Hamas yetkilisi Ismail Radwan yaptigi açiklamada, Israil güçlerinin barisçil insanlara ates açma suçunun sorumlulugunu tasidigini belirterek, Kudüs’ü savunmak ve kusatmayi kirmak için tüm seçeneklerin mevcut oldugunu ifade etti.

Radwan, arabuluculari Israil isgalinin sona erdirilmesi için baski yapmaya çagirdi.

Ne olmustu?

Mescid-i Aksa, Avustralya asilli fanatik Michael Dennis Rohan tarafindan 21 Agustos 1969’da yakilmisti. Mescidin güney kesiminde bulunan ve Kible Mescidi olarak bilinen dogu bölgesindeki yanginda, aralarinda Selahaddin el-Eyyübi’nin Minberi olarak bilinen tarihi eser de olmak üzere tüm eserler yanip kül olmustu.
Kaynak: İHA