Sarayköy Köprüsü Yeni Yüzüyle Hizmete Açildi

Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, yapilan yenilemeyle 84 metre uzunluga ve 12 metre genisligine kavusan Sarayköy Köprüsü’nü vatandasin hizmetine sundu.

Sarayköy Köprüsü Yeni Yüzüyle Hizmete Açildi


DSI Genel Müdürlügü, Denizli’nin mümbit topraklarini su ile bulusturmaya, vatandaslara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taskin riskini azaltmaya devam ediyor.

DSI olarak son yillarda modern sulama projelerini gelistirerek uygulamaya koyduklarini ifade eden DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, “Modern sulama ile tarimda saglanan verim artislari, üretim deseninin çesitlenmesi, çiftçi gelirlerinde dogrudan ve dolayli artisa neden oluyor. Bu durum bir yandan kirsal kalkinmanin hedeflerinden olan yoksullugun azaltilmasi amacina hizmet ediyor bir taraftan da yasam standardini yükselttigi için göçü önlüyor. Denizli ilimizde devam eden sulama yatirimlarimizin yani sira insa ettigimiz sanat yapilari ve köprüler ile de sehirlerimizi daha estetik hale getiriyoruz. Bu kapsamda Denizli’nin Sarayköy ilçesi Büyük Menderes Nehri üzerine insa ettigimiz köprü ile öncesinde sadece yayalarin ulasim sagladigi köprü artik araç trafigine açilarak, daha güvenli hale getirilmistir. Köprü 84 metre uzunluga, 12 metre genisliginde ve 4 açikli olarak insa edilmistir. Vatandaslarimiza hayirli olmasini dilerim. Desteklerini esirgemeyen Basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Tarim ve Orman Bakanimiz Dr. Bekir Pakdemirli’ye sonsuz sükranlarimizi sunarim” dedi.

Kaynak: İHA