Pike Dikim Kursunu Tamamlayan Engelliler Meslek Sahibi Oldu

DENIZLI – AK Parti Denizli Milletvekili Sahin Tin; “Engellilerin hayata esit ve adil katilimini saglamak için zorluklari ortadan kaldirmaya devam ediyoruz. Engelleri birlikte asiyoruz” dedi.

Pike Dikim Kursunu Tamamlayan Engelliler Meslek Sahibi Oldu


AK Parti Denizli Milletvekili Sahin Tin, Türkiye Beyazay Dernegi Denizli Subesinin ev sahipliginde engellilere yönelik düzenlenen pike dikim kursunu tamamlayan kursiyerlerin sertifika törenine katildi.

Etkinlikte Denizli Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Beyazay Dernegi Denizli Sube Baskani Dilek Yüksel Kahveci ve kursiyerler hazir bulundu.

Milletvekili Sahin Tin, büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulasmak için yogun bir gayret içinde olduklarini, toplumun tüm kesimlerini ayrim yapmadan desteklediklerini ve özellikle de engellilerin bu anlamda önemli bir yere sahip olduklarini söyledi.

Milletvekili Sahin Tin; “2002 yilindan beri engelli kardeslerimizin durumlarini iyilestirmek için var gücümüzle çalisiyoruz. Sadece engellilerin degil, engelli ailelerinin de hayatlarini kolaylastirmak için çok önemli adimlar atiyoruz. Bizler bu çalismalari insan insana emanettir düsturuyla yerine getirmenin gayretindeyiz. Vicdan cografyamizda bu ve benzeri duygularin filizlenmesi, yesermesi için bize düsen engellilerin hayata esit ve adil bir sekilde katilimini saglamaktir” dedi.



Basta engelliler olmak üzere toplumun tüm kesimlerine hizmet etmekten büyük mutluluk duyduklarini belirten Milletvekili Sahin Tin; “Bugün 75 bin 659 TL bütçe ile yaklasik 3,5 ay süren kurs ile engelli kardeslerimizin is ve meslek sahibi olmasi saglandi. Bu kursu tamamlayan kursiyerlerimizden bazi engelli kardesimizin de istihdami saglandi. Bunlar mutluluk verici gelismeler. 2002 öncesi engelli kardeslerimiz ötekilestiriliyordu. Bugün ise toplumun özel insanlari olarak aramizdalar. Ailelerine ve ekonomiye katki sagliyorlar. Bizlerde projelere destek vererek onlari is ve meslek sahibi yapiyoruz. Topluma hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Engellilerimizin engellerini birlikte asmaya devam edecegiz. Kurumlar hep birlikte hareket edince daha güzel ve yararli isler basariyoruz” diye konustu.



“Engelliler hayata katiliyor”

Beyazay Dernegi Denizli Sube Baskani Dilek Yüksel Kahveci ise, “Sosyal projelerimizi sürdürüyoruz. Üçüncü kursumuzu tamamladik. Engelli kardeslerimizin bu etkinliklerle hayatlari degisiyor. Ise yerlesiyorlar. Bizler engellilerin hayata katilimini sagliyoruz, balik tutmayi ögretiyoruz. Desteklerin sürekliligi bizim için önemli. Sürekliligi saglamaya çalisiyoruz. Istihdama ve egitime önem veriyoruz. Katki sunan herkese tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA