Osmaniye'deki Orman Yangininda Zarar Gören Evlerin Yerine Yenisi Yapiliyor

Kentteki yanginda kullanilamaz hale gelen 4 evden 3'ü yeniden yapiliyor, digeri tadilattan geçiriliyor Fazli Torsahin: 'Is makineleri geldi, eski evlerimizi yikti ve yenisi için yer hazirlamaya basladi' Bilal Torsahin: 'Allah bu birlik ve beraberligimizi daim etsin. Eski evimizi tamamen yiktilar ve ücretsiz olarak yeni evimizi yapip teslim edecekler'

MUZAFFER ÇAGLIYANER - Osmaniye'deki orman yangininda evleri ve ahirlari kullanilamaz hale gelen vatandaslar, devlet destegiyle yapilacak yeni yapilarina kavusacaklari günü bekliyor.

Merkeze bagli Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde 28 Temmuz'da baslayan ve Kadirli ilçesi Karatepe köyüne siçrayan yanginda, ormanlik alanlarin yani sira 4 ev ve 12 ahir zarar gördü.

"Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" de ilan edilen kentte, zarar gören 4 evden 3'ü kamu kurumlari is birliginde yeniden yapiliyor, digeri tadilattan geçiriliyor. Kullanilamaz hale gelen 12 ahir da yenileniyor.

Karatepe köyüne bagli Saglamerler Mahallesi'ndeki evleri yanginda kullanilamaz hale gelen Fazli ve Feride Torsahin'e devlet tarafindan yaptirilacak yeni evin yapim çalismalari için hazirliklar tamamlandi.

Kullanilamaz hale gelen konut, is makineleriyle yikilarak yeni evin yapilacagi zemin temizlendi. Çadirda yasamini sürdüren Torsahin çifti, yeni evlerine kavusacaklari günü iple çekiyor.

Fazli Torsahin, AA muhabirine, orman yangini sonrasinda, devlet yetkililerinin kendilerini hiç yalniz birakmadiklarini söyledi.

Yetkililere tesekkür eden Torsahin, söyle konustu:

"Sükürler olsun. Cumhurbaskanimizdan, Valimizden, Kaymakamimizdan Allah razi olsun. Herkes geregini yapmak için çalisti. Is makineleri geldi, eski evlerimizi yikti ve yenisi için yer hazirlamaya basladi. Bize 1-2 ay içerisinde evimizin teslim edilecegi söylendi. Evimizin içindeki bütün esyalarimiz da yandi. Allah razi olsun buzdolabimiz, çamasir makinemiz, ufak tefek esyalarimiz alindi. Allah devletimizden, hayirseverlerden ve kurumlardan razi olsun. Bizi yalniz birakmadilar. Su an için çadirda yasiyoruz. Insallah en kisa zamanda yeni evimize kavusuruz."

- "Allah bu birlik ve beraberligimizi daim etsin"

Yanginda, ayni mahalledeki evi zarar gören Bilal Torsahin de evinin kullanilamaz hale geldigini aktararak, sunlari kaydetti:

"Basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere devletimizden ve milletimizden Allah razi olsun. En büyük makamdan en küçügüne kadar herkes elinden geleni yapti. Sayin Valimizin talimatiyla yeni evimiz için çalismalara baslandi. Eski evimizi yiktilar, yenisine baslayacaklar. Allah devletimize zeval vermesin, yoklugunu göstermesin. Herkes yardimci oldu. Allah bu birlik ve beraberligimizi daim etsin. Eski evimizi tamamen yiktilar ve ücretsiz olarak yeni evimizi yapip teslim edecekler."
Kaynak: AA