Battalgazi'deki Yüzme Kursu Yogun Ilgi Görüyor

Battalgazi Belediyesi tarafindan spor yapma imkani sinirli olan gençlerin saglikli yasamalarina katkida bulunmak ve teknoloji kullaniminin olumsuz etkilerini ortadan kaldirmak amaciyla baslatilan ‘Battalgazili Gençler Sporla Hayat Buluyor’ projesi kapsaminda açilan yüzme kursu, kirsaldaki gençler tarafindan büyük ilgi görüyor.

Battalgazi'deki Yüzme Kursu Yogun Ilgi Görüyor
Battalgazi’de spor yapma imkani sinirli olan gençler ve çocuklar için Battalgazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü ile Gençlik ve Spor Battalgazi Ilçe Müdürlügü tarafindan ‘Battalgazili Gençler Sporla Hayat Bulsun’ sloganiyla 5 bransta açilan yaz spor kurslari yogun ilgi görmeye devam ediyor. Gençlerin beden ve ruh sagligini korumak, saglikli yasamalarina katkida bulunmak, teknoloji kullaniminin olumsuz etkinlerini ortadan kaldirmak, beceri, koordinasyon ve motorik özelliklerini gelistirmek ve sorumluluk alabilen gençler yetistirmek amaciyla yaklasik 400 genç ve çocuk, uzmanlar esliginde futbol, basketbol, voleybol, taekwondo ve yüzme branslarinda spor egitimleri aliyor. Özellikle ilçe merkezinden uzak yerlesim birimlerindeki gençlerin yüzme ögrenebilmesi için açilan yüzme kursu, kirsaldaki gençlerden yogun ilgi görüyor. Ücretsiz olarak kurslardan faydalanan 8-18 yas araligindaki gençler, yüzme kurslarinda en çok bilinen ve uygulanan yüzme tekniklerini ögreniyor.

Baskan Güder, yüzme ögrenen gençleri ziyaret etti

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Osman Çagli Yari Olimpik Kapali Yüzme Havuzu’nda yaklasik 100 civarinda yüzme egitimi alan kursiyeri ziyaret etti. Kursiyerlerle tek tek yakindan ilgilenen Baskan Güder, Battalgazi’de gelecegimizin teminati gençler için güzel islere imza atildigina dikkat çekti. Gençlere daha fazla dokunmak ve onlarin sorunlarina biraz daha egilebilmek için Battalgazi’de gece gündüz yogun bir mesai ortaya koyduklarini belirten Baskan Güder, her daim gençleri emrine amade olduklarini ifade etti.



“Baskanimiz Battalgazi’de spor seferberligi baslatti”

Baskan Güder’in Battalgazi’de spor seferberligi baslattigini vurgulayan Gençlik ve Spor Battalgazi Ilçe Müdürü Kasim Karaduman, “Baskanimiz Osman Güder’e özellikle tesekkür etmek istiyorum. Battalgazi’deki gençlerin spordan uzak kalmamasi için baslatmis oldugu spor seferberligi takdire sayan bir durumdur. Baskanimiz maddi ve manevi olarak bizlere büyük destekler veriyor. Tesislerimizde verilen kurslardan yaklasik 100 civarinda gencimiz yararlanmaktadir. Kurslara ilgi büyük. Gençlerimiz mutlu. Gençlerimiz adina baskanimiza sükranlarimi sunuyorum” seklinde konustu.



“Gençlerimiz için üzerimize düsenin fazlasini yapiyoruz”

Battalgazi Belediyesi olarak bugüne kadar gençleri sporla bulusturma adina üzerlerine düsenin fazlasini yerine getirdiklerini dile getiren Baskan Güder, “Battalgazi’de gençler sporla hayat bulmaya devam ediyor. Baslatmis oldugumuz spor kurslarini ziyaret ediyoruz. Battalgazi’de spora ilgi büyük. Bu bizleri mutlu ediyor. Kirsalda ve ilçe merkezinde yasayan gençlerimiz bu kurslarda bir araya geliyor. Pandemi sonrasi evde sikilan gençlerimize sporun çok daha iyi gelecegini, dostluk ve arkadaslik iliskilerine de katki saglayacagini düsünerek projemizi hayata geçirdik. Malumunuz Malatya gibi yerlerde herkesin ulasabilecegi yüzme havuzlari pek mümkün degil. Battalgazi bölgemizde Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüze ait bir tane kapali yüzme havuzu var. Birde Orduzu’da büyüklere hitap eden bir açik havuzumuz var. Battalgazi Belediyesi olarak bu eksikligi tespit ettikten sonra çalismalarimiza zaman kaybetmeden basladik. Göztepe Mahallemizde suan bir havuz yapiyoruz. Insallah kisa süre içinde gençlerimizin istifadesine sunacagiz. Iki gençlik merkezimizden birini tamamlayarak gençlerimizin istifadesine sunduk, digerin yapimi ise devam ediyor. Gençlerimize sportif faaliyetlerini sürdürebilecek kompleksler olusturuyoruz. Amacimiz gelecegimiz teminati olan gençlerimizi, gelecege hazirlamaktir. Battalgazi Belediyesi olarak gençlerimizi önemsiyoruz ve yapmis oldugumuz çalismalarda gençlerimizden büyük takdir topluyoruz. Bizler gençlerimizi önemsiyoruz ve bütün imkanlarimizi onlar için seferber ettik. Bu anlamda bu projede bize paydas olan ve emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA