Genç Kizin Basörtüsünü Zorla Çikarip Hakaret Eden Çifte Dava

Izmir’de bir dolmusun geri manevra sirasinda çarptigi 23 yasindaki Rabia Yilmaz’a küfürler eden soförü hakkinda 8 yil 4 ay, genç kizin basörtüsünü zorla çikararak, “Sen AK Parti’nin köpegisin” diye bagirip kafasina ve sirtina defalarca vuran esi hakkinda ise 11 yil 4 aya kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

Genç Kizin Basörtüsünü Zorla Çikarip Hakaret Eden Çifte Dava
Izmir’in Karabaglar ilçesinde geçtigimiz Kurban Bayrami’nin 3. günü yasanan olayda 23 yasindaki Rabia Yilmaz, saat 18.25 siralarinda iki kisinin sözlü ve fiziki saldirisina maruz kaldi. ATM’den para çektigi sirada Buca-Bornova hattinda çalisan Ramazan E. isimli dolmus soförünün minibüsü ile üzerine dogru geri manevra yaptigini ve aracin altinda kalma tehlikesi atlattigini savunan Yilmaz, soför ile tartisti. Ramazan E.’nin esi Yeliz E. ise Yilmaz’a küfürler savurarak özür dilemesini istedi ve sonrasinda araçtan inerek Yilmaz’in basörtüsünü çikarip, “Sen AK Parti’nin köpegisin” diye bagirarak kafasina ve sirtina defalarca vurdu.

Yasanan olayla ilgili Izmir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yapilan sorusturma tamamlanip iddianame hazirlandi. Olayin anlatildigi iddianamede, Rabia Yilmaz’in olayin ardindan aldigi saglik raporunda, vücudunun çesitli yerlerinde 10 santimetrekare ve 3 santimetrekarelik ekimozlara rastlandigi ifade edildi.

Süpheli Ramazan E.’nin genç kiza “o...” ve “gerizekali” diyerek hakaret ettigi ve her iki süphelinin de Yilmaz’a yönelik “Sen kapali misin? AKP’nin köpegisin. Sen namuslu musun” dedikleri ifade edildi. Süphelilerden Yeliz E.’nin genç kiza ayrica, “Sen dua et ben özel bir yerde çalisiyorum. Yoksa seni mahvetmistim” diyerek tehditte bulundugu da iddianamede yer aldi.

Sabikasi oldugu ortaya çikti

Süpheli eslerin genç kizi kasten yaraladiklari savunulan iddianamede, Ramazan E.’nin daha önceden sabikasinin oldugu ve bu nedenle “tekerrür hükümleri”nin uygulanmasi istendi.

Süphelilerden Ramazan E.’nin ‘Kasten yaralama’, ‘Inanç, düsünce ve kanaat hürriyetinin kullanilmasini engelleme’ ve ‘Hakaret’ suçlarindan 8 yil 4 aya kadar hapis cezasi ile cezalandirilmasi, Yeliz E.’nin ise ‘Kasten yaralama’, ‘Tehdit’, ‘Inanç, düsünce ve kanaat hürriyetinin kullanilmasini engelleme’ ve ‘Hakaret’ suçlarindan 11 yil 4 aya kadar hapis cezasi ile cezalandirilmasi talep edildi.

Hazirlanan iddianame Izmir 43. Asliye Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edilerek dava açildi.
Kaynak: İHA