Sanliurfa Valisi Erin'den Asi Çagrisi

'Kentimizde ortalama 3 bin testten yüzde 35 pozitif vaka çikiyor, günlük bin civarinda yeni vakayla karsi karsiyayiz'.

Sanliurfa Valisi Abdullah Erin, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) iliskin kentte günlük bin civarinda vaka tespit edildigini bildirerek, vatandaslara asi olmalari çagrisinda bulundu.

Vali Abdullah Erin, pandemi sürecindeki genel durum ve asi çalismalariyla ilgili Büyüksehir Belediye Baskanvekili Faruk Bayuk, CHP Sanliurfa Milletvekili Aziz Aydinlik'in da aralarinda bulundugu siyasi partilerin temsilcileri ve meslek odalarinin baskanlariyla toplanti yapti.

Vali Erin, buradaki konusmasinda, salginla mücadelede Sanliurfa'nin geçmis dönemde iyi bir sinav verdigini ancak son dönemde vakalarda ciddi artislarin görülmeye baslandigini ifade etti.

Kentteki vakalarin 1 Temmuz itibariyle artis göstermeye basladigini vurgulayan Erin, "Kentimizdeki vaka test orani yüzde 35'e kadar çikti. Yani saglik merkezlerimize Kovid-19 süphesiyle müracaat eden her 100 vatandastan 35'i Kovid'li çikiyor. Günlük bu kadar vaka çikiyor. Ortalama test sayimizda da 2-3 kat artis var. Virüs süphesi sikayetiyle saglik merkezlerimize basvuran vatandaslarimizin sayisinda da artis var. Su anda test sayisi 4 binlere dayanmis durumda. Kentimizde ortalama 3 bin testten yüzde 35 pozitif vaka çikiyor, günlük bin civarinda yeni vakayla karsi karsiyayiz." diye konustu.

Vali Erin, salginla mücadelede büyük bir emek verildigini, kisitlamalar ve ölümler yasandigini hatirlatarak, salginin bulastigi en önemli noktalardan birinin taziye evleri oldugunu, bu yüzden herkesin daha duyarli davranmasi gerektigini kaydetti.

Salginin asiyla hastaneye yatis ve can kaybinin önüne geçme noktasinda önemli oldugunu belirten Erin, topyekun bir seferberlik halinde herkesin çevresini asi olmaya yönlendirmesini ve salginla mücadele tedbirlerine riayet etmesi gerektigini vurguladi.

Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm de kentte asi temininde hiçbir sorun bulunmadigini, tüm vatandaslarin istedigi her asiya ulasabilecegi merkezlerin bulundugunu aktardi.
Kaynak: AA