(Özel) Bursa Trafigine 52 Milyon Liralik Nester

Bursa’da yakin dogu çevre yolu, Istanbul Yolu ve Bölge Adliye Mahkemeleri’nin de içinde bulundugu Buttim bölgesinde trafigi rahatlatacak 2 yoncali Adliye Kavsagi’nin insaati basliyor. Acemler Kavsagi basta olmak üzere tikanan tüm damarlari açmak için çalistiklarini belirten Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, "Vatandasimiza verdigimiz hiç bir sözden geri adim atmadik. Adliye Kavsagi’ni 52 milyon lira bedelle ihale ettik. Yer teslimi yapilarak insaat baslayacak ve 8 ayda tamamlanacak" dedi.

(Özel) Bursa Trafigine 52 Milyon Liralik Nester
Osmangazi Ilçesi Altinova Mahallesi’nde yer alan Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Yerleskesi, Bursa Büyüksehir Belediyesi Ek Hizmet Binasi Yerleskesi, Bilim ve Teknoloji Merkezi, Gökmen Uzay Havacilik Merkezi ve Tüyap Bursa Uluslararasi Fuar ve Kongre Merkezi yerleskelerine yönelik ulasim yükünün azaltilmasini saglayacak Adliye Kavsagi 11 Eylül Bulvari ile Fuar Caddesi arasinda yapilacak. 11 Eylül Bulvarina ek serit ilave edilmesini de kapsayan Adliye Kavsagi’nin ihalesi yapildi.

KDV dahil 52 milyon lira bedelle ihaleyi Alsa insaat firmasi kazanirken, sözlesmenin imzalanmasi ve yer tesliminin yapilmasinin ardindan insaat kisa sürede baslayacak.

IHA muhabirine açiklama yapan Bursa Büyüksehir Belediye Bsakani Alinur Aktas, "Yeni adliye binasi, Bilim ve Teknoloji Merkezi, Fuar Merkezi, Gökmen Uzay ve Havacilik Merkezi’nin bulundugu mevkideki trafik yogunlugu, Adliye Kavsagi ile ortadan kaldirilacak. Ulasim meselesini ortadan kaldirmak için yol genisletme ve yeni yollar, akilli kavsaklar, toplu ulasimi tesvik, rayli sistem sinyalizasyon optimizasyonu gibi çalismalari araliksiz sürdürüyoruz. Yeni adliye binasinin da tasinmasiyla birlikte yakin dogu çevre yolunun Istanbul Caddesi’ne baglanti noktasindaki trafik yükü her geçen gün artarken, bu sorunu iki luplu kavsak ile çözüme kavusturacagiz. Bu bölge adliye sarayinin da faaliyete geçmesiyle önem kazandi. Biz bir otopark düzenlemesi hayata geçirdik, ama emniyet binalari yükseliyor. Hemen arkada bizim de paydas oldugumuz Gökmen Uzay ve Havacilik Merkezi var. Yine Bilim ve Teknoloji Merkezi’miz var. Fuar alani da düsünüldügünde Yalova yoluna yeni kestirme yol yapilmasi, beraberinde adliye kavsaginin yerinde tasarlanmasiyla alakali bir süreci baslattik. Kavsagin bir lupu belediyemize ait 14 dönüm alan üzerinde olacak. Diger lup içinse imar islemleri tamamlandi. Önümüzdeki günlerde temeli atacagiz" diye konustu.

Ihale süresi 240 gün olarak gerçeklesirken, yeni yapilacak 2 yoncali kavsak sayesinde Istanbul Yolu’ndan gelip sehrin dogu yönüne gitmek isteyen sürücüler Buttim kavsagi ve Fuar Caddesi’ni kullanarak Adliye Kavsagi sayesinde rahatlikla Demirtas Köprülü Kavsagi’na ulasabilecekler.

Ayrica Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Acemler ve yakin dogu çevre yolundaki trafigi rahatlatmak için Botanik Park yakinlarinda bir yonca tipi kavsak ihalesini de yakin zamanda gerçeklestirecegi, Soganli’dan Botanik Park yönüne ulasimin kolaylasacagi, çevre yolundaki geri dönüsler için de trafik tehlikesinin ortadan kalkarak ulasimin rahatlayacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA