Covid-19 Tablosunda Maviye Boyanan Osmaniye'de Korona Virüs Denetimi

Saglik Bakanligi’nca açiklanan günlük Covid-19 tablosunda yüzde 75 oranla mavi renkle düsük riskli iller arasinda yerini alan Osmaniye’de korona virüs denetimleri devam ediyor. Denetimlerde asilamanin önemine dikkat çeken Vali Erdinç Yilmaz, korona virüse yakalanan vatandaslarin yüzde 80’inin asi yaptirmayanlar oldugunu söyledi.

Covid-19 Tablosunda Maviye Boyanan Osmaniye'de Korona Virüs Denetimi
Saglik Bakani Fahrettin Koca tarafindan açiklanan günlük Covid-19 tablosunda yüzde 75 oranla sari renkten mavi renge geçerek düsük riskli iller arasinda gösterilen Osmaniye’de korona virüs denetimleri Vali Erdinç Yilmaz’in katilimiyla sürüyor. Kaymakam Halil Ibrahim Kazar, Belediye Baskani Ibrahim Baz ve Il Saglik Müdürü Dr. Hasan Öznavruz’un da eslik ettigi denetimlerde Bahçe ilçesinde esnaf ve vatandaslari ziyaret eden Vali Yilmaz, kent genelinde vakalarin yükseldigini belirtti.



“Maske zorunlulugu kalkti gibi bir algi oldugunu görüyoruz”

Korona virüse yakalanan vatandaslarin yüzde 80’inin asi yaptirmayanlar oldugunu ifade ede Vali Erdinç Yilmaz, “Denetimlerimizi Bahçe ilçemizde sürdürüyoruz. Maalesef ilimiz genelinde vaka sayilari yükselis gösteriyor. Bu yükselisi durdurmamiz ve asagilara çekebilmemiz için mutlaka tedbirlere hassasiyetle uymaya devam etmemiz gerekiyor. Bu süreçte maske zorunlulugu kalkti gibi bir algi oldugunu görüyoruz ama maske takma zorunlulugu ve tedbirlere uyma zorunlulugu devam ediyor. Ayrica bu virüsten kurtulmamiz için asi olmak da çok önem tasiyor. Bu nedenle mutlaka bir an evvel asilarimizi olmamiz gerekiyor. Asinin korudugunu biliyoruz. Ilimiz genelinde korona virüse yakalananlarin yüzde 80’inin asi olmayan vatandaslarimiz, yüzde 20’sinin ise tek doz asi olan vatandaslarimiz oldugunu biliyoruz. Ayrica sunu da çok iyi biliyoruz ki asi olanlar yakalansa bile çok hafif atlatiyorlar. Dolayisiyla bir an önce asilarimizi olmamiz ve tedbirlere hassasiyetle uymaya devam etmemiz gerekiyor” diye konustu.

Ayrica Saglik Bakanligi’nca açiklanan korona virüs haritasinda 24-30 Temmuz tarihleri arasinda 100 binde 62,74 vaka oranina sahip olan Osmaniye’de, son açiklanan tabloyla birlikte 100 binde 116,09 oranla vaka sayilarindaki yükselis devam ediyor.
Kaynak: İHA