Sel Felaketi Nedeniyle Türkeli'nde Mahsur Kalan Tatilciler Arabali Vapurla Tahliye Ediliyor

Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin organizasyonuyla Çanakkale'den bölgeye getirilen arabali vapur, yolculariyla Kastamonu'nun Inebolu Limani'na ulasmak üzere ilk seferine çikti Gemiye binenler, 'Devlet millet el ele', 'Devletimize Allah zeval vermesin' diyerek alkislarla tempo tuttu Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu: 'Ortalama 50 araç aliyor bir gemimiz. Sirada bekleyen vatandaslarimiz var. Gemi Inebolu'ya vardiktan sonra tekrar buraya dönecek. Buradaki vatandaslarimizin transferini bitirene kadar devam edecekler'

Türkiye'nin çesitli yerlerinden tatil için Sinop'un Türkeli ilçesine gelen ve sel felaketinde köprülerin yikilmasi nedeniyle ilçede mahsur kalanlarin arabali vapurla tahliyesine baslandi.

Bölgede siddetli yagisin ardindan 11 Agustos'ta yasanan sel felaketi dolayisiyla Sinop'un Türkeli ilçesinin baglanti yollari kullanilamaz hale geldi.

Ilçede yasayanlar, kendi talepleri dogrultusunda Türk Silahli Kuvvetlerine (TSK) ait helikopterlerle gitmek istedikleri yerlere nakledildi.

Sel felaketi sirasinda Türkeli'nde turist olarak bulunanlarin araçlariyla tahliyesi için Ulastirma ve Altyapi Bakanliginca Çanakkale'den bölgeye arabali vapur getirtildi.

Ortalama 50 araç kapasitesine sahip arabali vapur, Türkeli'nden ilk yolcularini alarak Kastamonu'nun Inebolu Limani'na ulasmak üzere yaklasik 3,5 saat sürecek yolculuguna basladi.

Gemiye binenler, "Devlet millet el ele", "Devletimize Allah zeval vermesin" diyerek alkislarla tempo tuttu.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, vatandaslara el sallayarak arabali gemiyi ilk seferine ugurladi.

Karaismailoglu, gazetecilere, afetin izlerini ortadan kaldirmak için çok yönlü çalismalar yürütüldügünü, afetten zarar görmüs bütün yollari açmaya çalistiklarini söyledi.

Özellikle Türkeli ve Ayancik köprülerinin afetten dolayi ortadan kalkmasi nedeniyle magduriyet yasandigini belirten Karaismailoglu, "Bes gündür ilçeden çikamiyordu vatandaslarimiz. Ona çözüm olarak arabali vapur getirdik. Insallah onlarin tahliyesini feribotla yapmaya basladik. Kisa sürede insallah feribot buradaki arkadaslarimizi, vatandaslarimizi Inebolu Limani'na ulastiracak ve oradan istedikleri yere transfer olabilecekler. Araciyla gitmek istemeyen vatandaslarimizin zaten dünden itibaren helikopterlerle Çatalzeytin ilçesine transferlerine baslamistik." dedi.

Arabali geminin ilk seferine basladigina isaret eden Karaismailoglu, söyle devam etti:

"Ortalama 50 araç aliyor bir gemimiz. Sirada bekleyen vatandaslarimiz var. Gemi Inebolu'ya vardiktan sonra tekrar buraya dönecek. Buradaki vatandaslarimizin transferini bitirene kadar devam edecekler. Bu transferler bitmeden köprülerimizi, yollarimizi açmayi planliyoruz. Insallah yarin aksam itibariyle Ayancik sehir geçisini de faaliyete geçirecegiz. Çatalzeytin, Türkeli geçisini de en geç sali günü açmayi planliyoruz. Insallah bu zorluklarin üstesinden devlet millet is birligiyle en kisa zamanda gelecegiz."

Asiri yagislar nedeniyle bölgede çok büyük afet yasandigini belirten Karaismailoglu, "Afetin izlerini ortadan kaldirmak için bütün bakanliklar, kurumlar ve özellikle gönüllüler, belediyeler, valilikler topyekun çalisma içindeyiz. Insallah kisa sürede burada yasami sürekli hale getirmek için önemli çalismalarimiz var." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA