Cezayir'de Orman Yaktigi Iddiasiyla Bir Gencin Öldürülmesine Iliskin Yürütülen Sorusturmada 36 Gözalti

Cezayir'de, Tizi Vizu kentinde orman yakmakla suçlanan bir gencin öldürülüp yakilmasiyla ilgili yürütülen sorusturmada 36 kisinin gözaltina alindigi belirtildi.

Adli Kolluk Sorumlusu Muhammed Sakur, baskent Cezayir'de düzenledigi basin toplantisinda, Cemal bin Ismail adli gencin öldürülmesi ve Tizi Vizu'daki "Larbaa Nath Irathen" bölgesindeki polis karakolunun basilmasiyla ilgili yürütülen sorusturma kapsaminda 3'ü kadin 36 kisinin gözaltina alindigini söyledi.

Sakur, gözaltina alinanlar arasinda kurbanin katledilmesi için tahrikte bulunan bir kadin, polis aracinin içinde kurbani biçaklayan kisi ile yakan kisilerin de yer aldigini ifade etti.

Kaçan bazi süphelileri arama çalismalarinin devam ettigini kaydeden Sakur, bu suça karisan herkes gözaltina alinincaya kadar sorusturmanin sürecegini dile getirdi.

Sosyal medyada 11 Agustos'ta, Larbaa Nath Irathen'deki öfkeli bir grubun, "orman yakma hazirligindayken yakaladiklarini" iddia ettikleri bir genci yakma anina iliskin video yayimlanmisti.

Bunun ardindan, Bin Ismail'in daha önce söz konusu bölgede özel bir televizyon kanalina yaptigi ve "yangindan zarar görenlere yardim etmek için Ayn ed-Defla'dan Tizi Vizu'ya geldigi" yönündeki açiklamasinin yer aldigi görüntüler paylasilmisti.

Cezayir, son günlerde özellikle ülkenin kuzeyi ve kuzeydogusunda yogunlasan daglik bölgede çikan orman yanginlariyla mücadele ediyor. Ülkede 18 eyalette çikan orman yangininda 28'i asker, 41'i sivil olmak üzere 69 kisi hayatini kaybetmisti.

Kaynak: AA