Avrupali Gurbetçilerden Sirnak'ta Yasayan Dezavantajli Ailelere Yardim Eli

Avrupa'daki gurbetçiler, Help Yetim ve Insani Yardim Organizasyonu araciligiyla Sirnak'in Silopi ilçesinde yasayan dezavantajli ailelere gida kolisi ve giysi yardiminda bulundu.

Merkezi Avrupa'da olan sivil toplum kurulusu, hayirsever gurbetçilerin bagislari ile ilçede tespit edilen dezavantajli 25 aileye gida kolisi ile 84 bireye giysi yardimi ulastirdi.

Help Yetim ve Insani Yardim Organizasyonu Genel Baskani Cahit Atas, yaptigi açiklamada, Afrika ve Asya ülkelerinde yasayan yardim muhtaç insanlarin yani sira Türkiye'de tespit ettikleri dezavantajli ailelere hayirseverlerin destekleri ile insani yardimda bulunduklarini belirtti.

Son olarak Silopi ilçesinde yardim faaliyeti bulunduklarini ifade eden Atas, sunlari kaydetti:

"Yardim kurulusu olarak hayirseverlerden aldigimiz bagislari yerine ulastiriyoruz. Gerek Türkiye, gerek Avrupa ya da dünyanin çesitli ülkelerindeki gurbetçi vatandaslarimizdan sürekli destek aliyoruz. Amacimiz insanlar arasinda bir yardim ve gönül köprüsü kurmaktir. Her alan da faaliyetlerimiz sinirsiz devam ediyor. Saglik, egitim, giysi, gida, su kuyulari, afet ya da heyelan gibi durumlar da yardim gönüllülerimiz ile devreye girerek üzerimize düsen görevi yerine getiriyoruz. Bu kapsam da bizlere bagista bulunan hayirseverlere tesekkür ediyoruz. Gerek Sirnak gerekse Türkiye'nin farkli bölgelerindeki yardima muhtaç insanlara her zaman için ulasacagiz."

Kaynak: AA