Bakan Çavusoglu Açiklamasi 'Uluslararasi Konularda Türkiye Ile Cezayir'in Görüsleri Örtüsüyor'

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Cezayirli mevkidasi Ramtane Lamamra ile Libya, Tunus, Sahel bölgesi ve Afrika gibi bölgesel konularda Cezayir ile Türkiye’nin görüslerinin örtüstügünü söyledi.

Bakan Çavusoglu Açiklamasi 'Uluslararasi Konularda Türkiye Ile Cezayir'in Görüsleri Örtüsüyor'
Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, 2 günlük ziyaret kapsaminda geldigi Cezayir’de ülkenin Disisleri Bakani Ramtane Lamamra ile ikili ve heyetler arasi görüsme gerçeklestirmisti. Bakan Çavusoglu ve Cezayirli mevkidasi Lamamra görüsmelerin ardindan ortak basin toplantisi düzenledi.

Bakan Çavusoglu burada yaptigi konusmada, “Cezayir ve Türkiye, yangin ve afetlerle mücadele ediyor. Yanginda hayatini kaybeden Cezayirli kardeslerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, devlet ve Türk milletinin dayanisma mesajlarini getirdim” dedi.

Lamamra ile görüsmelerin verimli geçtigini ve bölgesel konularda fikir alis verisinde bulunduklarini belirten Çavusoglu, “Bölgesel konularda görüs alis verisinde bulunarak, önümüzdeki süreçte birlikte yapabilecegimiz çalismalarin yol haritasini belirledik. Cezayir Cumhurbaskani Abdülmecid Tebbun’un ülkemize ziyaretiyle yüksek düzeyli Isbirligi Toplantisi ve Karma Ekonomik Komisyonu Toplantisi’ni gerçeklestirecegiz. Müzakere ettigimiz anlasmalari da en kisa sürede çözüme kavusturacagiz” ifadelerini kullandi.

Ticaret hacminde hedef 5 milyar dolar

Bakan Çavusoglu, Türkiye ve Cezayir’in Libya, Tunus ve Afrika gibi konularda görüslerinin ayni oldugunu belirterek, Türkiye ve Cezayir arasindaki ticaret hacminin 5 milyar dolara çikarilmasi için çalismalarini sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA