Karabük Belediye Baskani Vergili Açiklamasi 'Yagmur Suyu Drenaj Hattinin Çalismasinin Faydalarini Bu Yagislarda Gördük'

Karabük Belediye Baskani Rafet Vergili, kent genelinde 75'ini tamamladiklari yagmur suyu drenaj hattinin faydalarini bu yagislarda gördüklerini belirterek, "Yesilmahalle ve Istasyon mevkisinde su baskini problemini çok yasardik. Bu yagislarda bütün dükkanlar su altinda kalirdi. Yagmur suyu drenaj hattinin çalismasiyla bu problemlerin tamami bitti." dedi.

Vergili, gazetecilere, yapimina basladiklari yagmur suyu drenaj hatti projesinin Türkiye'de bir il için tek bir proje oldugunu söyledi.

Çalisma tamamlandiginda Karabük'ün örnek sehir olacagini anlatan Vergili, "Bunun faydalarini bu yagislarda gördük. Bu yagislarda merkeze 67 kilogram yagis düstü. Yaptigimiz drenaj hatti gerçekten ise yaradi. Biz su anda drenaj hattimizin yüzde 75'ini yaptik ama yüzde 50'si çalisabilir durumda. Yüzde 50 çalisabilir durumda olan hiçbir yerde su baskini yasanmadi. Yesilmahalle ve Istasyon mevkisinde su baskini problemini çok yasardik. Bu yagislarda bütün dükkanlar su altinda kalirdi. Yagmur suyu drenaj hattinin çalismasiyla bu problemlerin tamami bitti." diye konustu.

- "Dere islah çalismalarinin bir an evvel tamamlanmasi lazim"

Vergili, Kilavuzlar, 100. Yil Mahallesi bölgesi ve üniversiteyi etkileyen alanda dere islah çalismasinin tamamlanmadigini ifade ederek, "Dere islah çalismalarinin bir an evvel tamamlanmasi lazim ki Karabük çok büyük bir selde her zaman tehlike altinda. Bu da olmayacak bir sey degil. Sel ve taskin barajlari da tamamlanmadigi için Karabük tehlike altinda. Su anda o kadar da rahat olmamamiz gerekiyor. Biz sehirle ilgili problemleri çözdük. O bizim konumuzun disinda. Araç ve Soganli Çayi'nin islahi Devlet Su Islerinin programi içerisinde." ifadesini kullandi.

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ve AK Parti Karabük Il Baskani Ismail Altinöz'ün Bartin'da olaganüstü bir durum yasadiklarini dile getiren Vergili, "Bartin'daki sel felaketiyle ilgili ziyaretlere gittikleri zaman dönüs köprüleri çöktü. Bizim itfaiyemiz AFAD'la birlikte kurtarma islemi yapti. Bildigim kadariyla Bartin-Karabük kara yolunda çöken köprüden geçici olarak yol verilmis. Geçmis olsun diyorum." seklinde konustu.

Kaynak: AA