Tarim Ve Orman Bakani Pakdemirli, Marmaris'te Koordinasyon Toplantisi Sonrasinda Konustu Açiklamasi

'Azerbaycan'dan gelen kardeslerimiz tek millet oldugumuzu ispat ettiler. Burada hep beraber sahada tek yürek bir sekilde çalistik, çabaladik' 'Türk milleti için desteginiz önemlidir. Milletimiz zor zamanda kendisine destek verenleri asla unutmaz'

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, yangin söndürme çalismalarina destek olan Azerbaycanli ekibe yönelik, "Azerbaycan'dan gelen kardeslerimiz tek millet oldugumuzu ispat ettiler. Burada hep beraber sahada tek yürek bir sekilde çalistik, çabaladik." dedi.

Pakdemirli, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ve Azerbaycan Olaganüstü Haller Bakan Yardimcisi Etibar Mirzeyev'in de katilimiyla Marmaris Ögretmenevi'nde düzenlenen koordinasyon toplantisi sonrasinda açiklama yapti.

Türkiye'deki orman yanginlariyla mücadele için dünyanin her tarafindan yardim geldigini ifade eden Pakdemirli, en önemli dostlugu, destegi kardes ülke Azerbaycan'dan aldiklarini vurguladi.

Pakdemirli, kardes ülkenin 900'ün üzerinde personel ve 90'in üzerinde araç ile Mugla'daki yangin söndürme çalismalarina destek vermeye geldigini kaydetti.

Azerbaycanli ekiplerin sahada uyumlu çalistigina dikkati çeken Pakdemirli, söyle konustu:

"Azerbaycanli kardeslerimiz birçok zor görevde ormancilarimizla omuz omuza, yan yana görev yaptilar. Bundan da çok büyük mutluluk duydular. Ben bu arkadaslarin azmini, sevkini gözlerinin içinde gördüm. Hangi görev için görevlendirmeye kalksak 'biz buraya oturmaya gelmedik, yardim etmeye geldik' diyen Azerbaycanli kardeslerime tesekkür ediyorum. Ekipleri burada gördügümüz için memnun olduk. Iki devlet liderinin de söyledigi gibi 'tek millet, iki devlet' diyorum. Azerbaycan'dan gelen kardeslerimiz tek millet oldugumuzu ispat ettiler. Burada hep beraber sahada tek yürek bir sekilde çalistik, çabaladik."

Azerbaycan Olaganüstü Haller Bakan Yardimcisi Etibar Mirazeyev'e de basarili koordinasyonundan dolayi tesekkür eden Pakdemirli, "Bundan sonraki insani yardimlar konusunda yeni bir tecrübe edinmis olduk. Karsilikli olarak Azerbaycan ile hem insan kaynagi hem de makine, tesisat alisverisimizin böyle zor durumlarda olabilecegini tahmin ediyoruz. Türk milleti için desteginiz önemlidir. MIlletimiz zor zamanda kendine destek verenleri asla unutmaz." diye konustu.

Kaynak: AA