Libyali Makamlar Seyfülislam Kaddafi'nin Yakalanmasi Için Emir Çikardi

Libya Askeri Bassavciligi, devrik lider Muammer Kaddafi'nin oglu Seyfülislam Kaddafi hakkinda "cinayet" ve "parali asker kullanma" suçlamasiyla yakalama karari verdi.

Libya basinina göre Savunma Bakanligina bagli Askeri Bassavcilik ofisince polis ve askeri birimlere hitaben yazilan 5 Agustos tarihli talimatta, "cinayetlere karismak ve parali asker kullanmak" suçlari nedeniyle Seyfülislam Kaddafi'nin yakalanmasi ve tutuklanmak üzere yetkili makamlara sevk edilmesi kararina yer verildi.

Kararda, "askeri ve güvenlik teskilatlarinin, yetkileri dahilindeki bölgelerde mezkur sahsin (Seyfülislam) bulunmasi için bu emri uygulamalarina izin verildigi" kaydedildi.

Söz konusu kararin, "Trablus sehrine yönelik sözde Onur Operasyonu saldirilari sirasinda Rus uyruklu parali askerler (Wagner Grubu) tarafindan islenen cinayetlerle ilgili dava dosyasina iliskin yürütülmekte olan cezai sorusturmalara dayandigini" açiklandi.

Seyfülislam Kaddafi Uluslararasi Ceza Mahkemesi (UCM) tarafindan da insanliga karsi suç islemekten araniyor. Dönemin UCM savcisi Fatou Bensouda, 17 Mayis'ta, "Seyfülislam Kaddafi ya teslim olur ya da Libya makamlari onu UCM'ye teslim ederler." demisti.

Kaynak: AA