AK Parti Grup Baskanvekili Turan, Çanakkale'de Göletlerin Baliklandirilmasi Etkinligine Katildi Açiklamasi

'Çanakkale'mizde 10 farkli gölete 250 bin sazan yavrusu birakiyoruz. Bu büyük bir sayi. Haftaya tekrar 150 bin civarinda balik birakilarak 400 binden fazla baligimizin bu göletlerimizde olmasi imkani saglanacak'

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, Çanakkale'deki 10 gölete 250 bin sazan yavrusu birakildigini, buna ilave olarak gelecek hafta 150 bin baligin daha salinacagini bildirdi.

Tarim ve Orman Bakanliginca baslatilan "Su Kaynaklarinin Baliklandirilmasi Projesi" kapsaminda merkeze bagli Asagiokçular köyünde etkinlik düzenlendi.

Turan, törende yaptigi konusmada, bir marka kent olan Çanakkale'nin daha da gelismesi için her alanda is yapmayi, her alani büyütmeyi görev bildiklerin söyledi.

Çanakkale'nin ormanlarinin, sahillerinin, tarihinin, sanayisinin ayri güzelliklere sahip oldugunu vurgulayan Turan, söyle devam etti:

"Balikçiligimiz da iddiali oldugumuz ayri bir alan. Her bölgemizde balikçilik için farkliliklar yapilir ama Çanakkale'miz, Türkiye'nin ikinci uzun sahiline sahip. Toplam 671 kilometre gibi uzun bir sahile sahip kiymetli bir balikçilik kenti. Bu 671 kilometre içinde çok farkli alanlarda adimlar atilmis simdiye kadar. 821 amatör balikçimiz var, 23 su ürünleri üretim tesisimiz var. 2021 yili içinde Tarim ve Orman Il Müdürlügümüz öncülügünde 3 ayri tesise izin verildi. Bu sayinin artacagina eminiz, hep beraber destek veriyoruz. 2003 yilinda balikçiligimiz özellikle destekleme alani kapsamina alindi. Ziraat Bankasi, Tarim Kredi gibi bazi kurumlarimiz da balikçilarimiza çok düsük faizli kredilerde imkanlar saglanmaya basladi."

Turan, yaptiklari çalismalarla, Türkiye'de balik üretiminde artis elde edildigine dikkati çekti.

Türkiye'nin deniz ürünleri ihracatinin 855 milyon dolar gibi yüksek bir seviyeye çiktigini dile getiren Turan, su degerlendirmelerde bulundu:

"Su kaynaklarini baliklandirma kapsaminda tüm Türkiye'de Tarim ve Orman Bakanligimiz, Çanakkale’de ayni sekilde büyük bir kampanya baslatti. Çanakkale'mizde 10 farkli gölete 250 bin sazan yavrusu birakiyoruz. Bu büyük bir sayi. Haftaya tekrar 150 bin civarinda balik birakilarak 400 binden fazla baligimizin bu göletlerimizde olmasi imkani saglanacak. Seneye bu sayiyi daha da artirmayi, milyonlara varan sayida küçük baligimizi göletlere atarak, onlari büyüterek hem balikçiligimizin hem köylerimizin keyfini geri getirmek istiyoruz. Devlet Su Isleri ile beraber, Tarim ve Orman Il Müdürlügümüzle beraber bu isi takip ediyoruz. Bir derdimiz var; istiyoruz ki sehrimiz daha da kalkinsin, köylümüz daha da kalkinsin. Sadece denizlerimiz degil bu tarz barajlarimiz, göletlerimiz balikla bulussun balikçiligin önü açilmis olsun."

Baliklarin göletlere birakilmasiyla sona eren törene, Tarim ve Orman Il Müdürü Erdem Karadag, Çanakkale Ziraat Odasi Baskani Ismail Kaya, sektör temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaslar katildi.
Kaynak: AA