ABD'de Kovid-19 Nedeniyle Hastaneye Yatislar Son 6 Ayin En Yüksek Seviyesinde

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle günlük hastaneye yatan hasta sayisi son 6 ayin en yüksek rakamlarina ulasti.

Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) agustos verilerine göre, ABD'de Kovid-19 teshisiyle hastanede tedavi altina alinanlarin sayisi günlük 9 binin üzerine çikti.

Temmuzda hizla yükselmeye baslayan Kovid-19 kaynakli hastaneye yatis sayisi, CDC'nin en son güncellendigi 8 Agustos'ta 9 bin 304 olarak kayitlara geçti.

Hastanelere basvuran Kovid-19'lu hasta sayisi, en son subatin ilk haftasinda 9 binli rakamlara ulastiktan sonra azalan bir ivmeyle 20 Haziran'da 1575'e kadar düsmüstü.

- En yüksek rakamlar Texas'ta

ABD genelinde Kovid-19 sebebiyle hastanede tedavi altina alinan hasta sayisinda en yüksek rakamlarin ise Texas eyaletine ait oldugu bildirildi.

Teksas Saglik Hizmetleri Departmani, eyalet hastanelerinde Kovid-19 tedavisi gören 10 binin üzerinde hasta oldugu bilgisini paylasirken, bu rakamin en son 4 Subat'ta 10 bin 259'a ulastigi vurgulandi.

Eyalet yetkilileri, yeni egitim dönemi baslangicindan itibaren ögrencilerin kapali mekanlarda ve otobüslerde maske takmalarinin zorunlu olacagini duyurdu.

- "Eyalette sadece 8 yogun bakim yatagi mevcut"

Arkansas Valisi Asa Hutchinson, Twitter'dan yaptigi paylasimda, "Hastaneye yatislarda günlük en büyük artisi gördük. Su anda eyalette sadece 8 yogun bakim yatagi mevcut." ifadesini kullandi.

ABD'de Federal verilere göre, Kovid-19 vakalarinin günlük ortalamasi da geçen hafta yüzde 25'lik bir artisla 110 binin üzerine çikmisti.

Ülkede geçen hafta 770 binden fazla vaka bildirimi yapilirken, bunun son aylardaki en yüksek haftalik rakam oldugu belirtilmisti.

Kaynak: AA