Yogun Mücadeleler Sonrasi Bozdogan Yangini Kontrol Altina Alindi

Aydin’in Bozdogan ilçesinde aksam saatlerinde baslayan orman yangini ekiplerin yogun mücadelesi sonucu kontrol altina alindi. Yangin ihbari gelir gelmez bölgeye gelip çalismalari bizzat yerinde takip eden Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, yogun bir çaba gösterip yanginin kontrol altina alinmasini saglayan ates savasçilarina ve gönüllülere tesekkür etti.

Yogun Mücadeleler Sonrasi Bozdogan Yangini Kontrol Altina Alindi
Aksam saat 17:00 siralarinda Bozdogan ilçesine bagli Kirsal Konakli mahallesi yakinlarina baslayan yangin gerek hava sartlari gerekse yamaç arazi yapisi ve bitki örtüsünün oldukça kuru olmasi nedeniyle kis asurede büyüdü. Tarim arazisinde baslayip ormanlik alana siçrayan yangini söndürmek için ekipler seferber oldu. Ihbar gelir gelmez ilk etapta havadan müdahale edilen yangina daha sonra söndürme ekipleri de karadan müdahale etti.

Aydin Büyüksehir Belediyesi’ne bagli itfaiye ekipleri ve çevredeki gönüllü vatandaslar müdahale etti. Bu arda çalismalarin oldukça zor sartlarda yürütülmesi nedeniyle bölgede 112 Acil Saglik ekipleri de hazir bekletildi.

ve Kisa sürede bölgeye gelen söndürme ekipleri yangina önce havadan, sonra da karadan müdahale etti.

Daha sonra bölgeye Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire baskanligi Bozdogan ve çevresindeki ilçelerde sadece birer nöbetçi ekip birakip diger tüm kuvvetlerini bölgeye sevk etti. Itfaiye ekipleri ile bölgeye gelen Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ise itfaiyenin çalismalarini ekiplerin basinda takip etti.

Hava kararincaya kadar 2 uçak 5 helikopter ile müdahale edilen yangina hava karardiktan sonra arazöz ve tankerlerle su serpilirken gönüllülerle birlikte yaklasik 200 kisi karadan müdahale etti. Yangin yogun ugraslar sonucu kontrol altina alindi.

Bu arada yanginda Büyüksehir Belediyesi’nde görevli bir kisi uçurumdan yuvarlanarak hafif yaralandi. Bölgede bulunan 112 ekipleri tarafindan müdahale edilen yaralinin durumunun iyi oldugu belirtildi.
Kaynak: İHA